2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Napi aktuális 10:30

Külföld

Globális oltási kampányt sürget az ENSZ-főtitkár

  • Globális oltási kampányt sürget az ENSZ-főtitkár

"Úgy vélem a G20-ak rendelkeznek azokkal az eszközökkel, hogy létrehozzanak vészhelyzeti műveleti csoportot, amely egy ilyen globális oltási tervet ki tudna dolgozni és összehangolná annak végrehajtását, illetve finanszírozását is" - mondta Guterres az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) a koronavírus-járvány elleni küzdelemmel foglalkozó ülésén.

Guterres kiemelte, hogy egy ilyen műveleti csoportban minden olyan országnak részt kellene vennie, amely kapacitásokkal rendelkezik vakcinák kifejlesztésére, illetve gyártására. Hozzátette, hogy egy ilyen projektet a hét legnagyobb fejlett országot tömörítő G7 csoportnak kellene kezdeményeznie pénteki csúcstalálkozóján.

Hangsúlyozta, hogy a globális oltási kampány a fejlett országok érdekét is szolgálja. "A vírus állandóan mutálódni fog, amennyiben futótűzként szabadon szétterjedhet a déli féltekén. Az új variánsok sokkal fertőzőbbek és halálosabbak lehetnek, valamint a jelenlegi vakcinák és diagnosztikai eszközök elveszíthetik hatásosságukat" - tette hozzá.

Az ENSZ-főtitkár szerint a világ tíz országa használta fel eddig a rendelkezésre álló oltóanyagkészletek 75 százalékát, 130 ország pedig eddig még egyáltalán nem jutott vakcinához.

A BT ülésén India a világ összes ENSZ-békefenntartójának elegendő oltóanyagot ajánlott fel. A közel 95 ezer kéksisakos 12 misszióban teljesít szolgálatot világszerte. "Figyelembe véve az ENSZ-békefenntartókat, akik oly nehéz körülmények között tevékenykednek, be szeretnénk jelenteni egy 200 ezer dózist tartalmazó ajándékot számukra" - mondta Szubrahmanjam Dzsaisankar indiai külügyminiszter.

A Nagy-Britannia által kezdeményezett BT-ülést a vakcinák konfliktusövezetekben történő szétosztásának elősegítésére hívták össze. Ennek érdekében London egy határozattervezet is benyújtott a testülethez. A dokumentum mintegy 160 millió ember immunizálását szorgalmazza, akik fegyveres konfliktusok, vagy politikai instabilitás miatt veszélynek vannak kitéve.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Lassan kiszárad a Rajna

Lassan kiszárad a Rajna

Akkora a szárazság a Rajnán, hogy a szállítóhajókat alig merik terhelni, nehogy zátonyra fussanak a folyón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!