2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Globál: Senki sem akar újabb hidegháborút

NATO-csúcs, Biden-Putyin találkozó, Kína - a hét a biztonságpolitikáról és a világ nagyhatalmainak érdekeiről szólt.

  • Globál: Senki sem akar újabb hidegháborút

Joe Biden első tengerentúli útján végigjárta Az Egyesült Államok partnereit és végül Vlagyimir Putyinnal is tárgyalt azokról a kérdésekről, amelyek az amerikai-orosz viszonyt feszítik..

Biden a múlt hét végén érkezett Angliába, a cornwalli amerikai légibázison fogadták katonai tiszteletadással. Nem véletlenül Nagy-Britannia volt az első állomás, London ugyanis Washington legrégebbi szövetségese, Az első európai út hagyományosan ide vezet minden amerikai elnököt. Biden több megállapodást is kötött brit kormányfővel, Boris Johnsonnal.

Aztán következett a G7-es csúcs, a világ hét gazdasági hatalmának vezetőjével, melynek fókuszában Kína állt. A csoport tagjai egyetértettek abban, hogy muszáj felvenni vele a gazdasági versenyt.

Hétfőn Biden részt vett a NATO-csúcson, ahol újra a távol-keleti állam, valamint Oroszország volt terítéken. Mindenki arról beszélt, hogy határozottan ki kell állni az érdekeikért, de senki sem akar újabb hidegháborút.

Az amerikai elnök ezután találkozott az Európai Unió vezetőivel Brüsszelben, majd elutazott Genfbe, ahol tárgyalóasztalhoz ült Vlagyimir Putyinnal is. Az amerikai és az orosz elnök megbeszélése bár áttörést nem hozott, sok apró eredménnyel járt.

A stúdióban Mártonffy Balázs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének igazgatója.

Teljes adás: 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!