2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Gladiátorok támadtak a rendőrökre + Videó

Centurio-jelmezes férfiak csaptak össze a rendőrökkel a római Colosseum épületénél, miután az olasz kormány megtiltotta nekik, hogy pénzért a turistákkal fotózkodjanak az ókori műemlék előtt.

Több évszázad után ismét csatába vonultak a római centuriók. Az ókori birodalom katonáinak jelmezes utódai a Colosseum épületét próbálták ostrom alá venni. Így tiltakoztak az olasz kulturális minisztérium döntése ellen, amelynek értelmében a jövőben nem fotózkodhatnak pénzért a turistákkal, és el kell hagyniuk a műemlék területét.

– Tizenhét év után ki akarnak minket dobni, ez abszurdum. Ebből élek, így tartottam el a feleségemet és a gyermekeimet közel két évtizeden át, most meg azt mondták: ki vagy rúgva. Rendezzék a helyzetünket, hadd keressünk kenyeret! Velencében gondolások vannak, Rómában meg centuriók, ennyi – jelentette ki az egyik lapátra tett „harcos”.

A csütörtöki tüntetéshez a turisták is csatlakoztak, ők sem szeretnék, ha megfosztanák őket ettől a látványosságtól. A demonstrálók és a rendőrök közti összecsapásokban végül csak egy tiltakozó szerzett könnyebb sérüléseket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!