2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Gázért könyörögnek nekik, de bírálják is Katart a német politikusok

Akár Németország tervezett gázbeszerzésére is hatással lehet az alkancellár kijelentése, miszerint Katar korrupcióval kapta meg a futball világbajnokság rendezési jogát.

  • Gázért könyörögnek nekik, de bírálják is Katart a német politikusok

Robert Habeck márciusban személyesen kért cseppfolyósított földgázt az Öböl-menti államtól, de Katar csak hosszú távú szerződésben hajlandó szállítani. Katarban az LMBTQ-propagandát sem nézik jó szemmel, mivel a konzervatív társadalomban nem erény a hagyományostól eltérő nemi identitás, annak propagálása pedig provokáció.

Nem biztos, hogy jó üzlet volt a németek részéről a világbajnokság rendezőjének, Katarnak a kioktatása tolerancia és LMBTQ-ügyben. A német focisták azzal a szándékkal érkeztek a világbajnokságra, hogy a rendezők és a világ felé is demonstrálják mennyire haladók, nyitottak, befogadók és toleránsak, amiben – akárcsak a fociban – etalonnak tartják magukat.

A FIFA előre sejtve milyen konfliktust okozhat a szivárványos karszalag, pénzbüntetést és sárgalapot helyezett kilátásba, ezért az érintett csapatok annak viselésétől elálltak. A németek azonban a japánok elleni meccs előtt befogták szájukat, így mutatva hogy cenzúra áldozatai.

Nancy Fraser belügyminiszter szivárványos szalagot öltött magára a stadionban.

Robert Habeck alkancellár pedig Berlinből üzent Dohába. Azt mondta: ostobaság volt Katarnak ítélni a rendezés jogát, és azt nem igazán lehet mással magyarázni, mint korrupcióval.

Arra, hogy nem feltétlen bölcs dolog provokálni azt, akinél cseppfolyósított gázért kuncsorog Németország, a katari energiaminiszter emlékeztette Robert Habecket, aki tavasszal még bizarr módon hajlongott katari tárgyalópartnerei előtt, csak hogy gázhoz jusson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!