2019. november 13.,
szerda, Szilvia napja

Futballszurkolókat szállító busz szenvedett halálos balesetet Ecuadorban

Hír TV

2018. augusztus 14., kedd 14:17

A szerencsétlenül járt jármű utasai az ország legnépszerűbb csapata, a Barcelona SC idegenbeli meccséről tartottak hazafelé, amikor eddig ismeretlen okokból a buszuk felborult. A szemtanúi beszámolók szerint a sofőr előzni próbált közvetlenül a baleset előtt.

Egy hídon borult az oldalára ez a szurkolói busz, ami az első osztályú Barcelona SC drukkereit szállította hazafelé, a Cuenca elleni idegenbeli labdarúgó meccsről. A balesetben 12 ember életét vesztette, 30-an pedig megsérültek, többen súlyosan. A helyszíni mentésen dolgozó tűzoltók az eddigi információk alapján azt mondták: a busz sofőrje előzni próbált, ekkor történt a baleset, aminek a pontos okát azonban még nem lehet tudni.

Nagy sajnálattal kell közöljem, hogy a szurkolókat szállító busz felborult, sokan meghaltak, őket gyászoljuk, és vannak súlyos sérültek, akiknél Isten segítségében bízunk, hogy jobban legyenek. Elemeztük, hogy miért borulhatott fel a busz. A más buszokban utazók szerint a sofőr előzni próbált, aztán a jármű hirtelen oldalra fordult a hídon. Volt ott egy kanyar is. Ezeket a következtetéseket vonhatjuk le a beszámolókból - mondta el egy tűzoltó.

Az Ecuadori Labdarúgó Szövetség Twitter-üzenetben nyilvánított részvétet az elhunyt szurkolók családtagjainak. A guayaquili Barcelona SC az ország legnépszerűbb focicsapata, amit 1925-ben alapított egy spanyol bevándorló, aki szülővárosa és a világhírű katalán csapat tiszteletére adta ezt a nevet a klubnak.