2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Franciaországban rekordot döntött az új fertőzöttek száma

A koronavírussal legjobban fertőzött nyugat- és dél-európai országokból gyorsan emelkedő fertőzésszámokról érkeznek hírek. A csúcsot Franciaország jelenti, ahol egyetlen nap alatt majd 9 ezerrel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Ilyen mértékű emelkedésre eddig egyetlen nap sem volt példa.

  • Franciaországban rekordot döntött az új fertőzöttek száma

Az Európai Unió legfertőzöttebb országában Spanyolországban mintegy félmillió fertőzöttet és 30 ezer halálos áldozatot regisztráltak. Mivel a járvány ismét erőre kapott, a tartományi kormányok újabb szigorításokat vezettek be. A legszigorúbb intézkedéseket 6 és félmilliós madridi autonóm körzetben hozták, ahol az új spanyolországi fertőzöttek mintegy harmadát, 1500 új Covid 19-esetet regisztrálták. Hétfőtől ezért tíz főben maximálják a nyilvános vagy magán jellegű találkozók létszámát. A vendéglátóhelyeken is szigorítottak a távolságtartási szabályokon.

A madridiak nehezen értik meg, hogy a szigorú korlátozások betartása mellett miért gyorsult fel a járvány terjedése.

Franciaországban - ahol 350 ezer fertőzöttről és 30 ezer halálos áldozatról tudni - 24 óra alatt órában majd 9 ezerrel koronavírusteszt bizonyult pozitívnak, amivel megdőlt a koronavírus-járvány regisztrált napi esetszáma Franciaországban. Az előző két napon is már 7 ezer fölött volt a napi esetszám, de az eddigi rekordot március 31-én mérték, akkor 24 óra alatt 7578 esetet regisztráltak.

Olaszországba - ahol Európában elsőként terjedt el a kór, 275 ezer fertőzöttet és 35 ezer áldozatot regisztráltak – megérkezett a járvány második hulláma. Ott egy nap alatt 1733 új beteget regisztráltak, ami a május 2-i járványszintnek felel meg az egészségügyi tárca adatai szerint. Jelenleg több mint 30 ezer az aktív betegek száma, az augusztus eleji 12 ezerhez képest.

Közben elővigyázatosságból egy milánói kórházba szállították Silvio Berlusconi volt kormányfőt, akinek koronavírus-tesztje pozitív lett. A kórház szerint a 83 éves politikus állapota stabil, aggodalomra nincs ok.

Az aggasztó európai adatok ellenére az Európai Unió a kockázatos minősített országokból érkezők karanténkötelezettségének enyhítésére készül. A tagországok egészségügyi miniszterei abban állapodtak meg hogy a jelenlegi 14 nap helyett inkább 10-re csökkenti a kötelező karantén alsó határát, amit negatív koronavírus teszttel a karanténidő tovább lehet csökkenteni. A karantén sem jelent azonban 100 %-os megoldást a fertőzöttek kiszűrésére. A németországi Robert Koch Országos közegészségügyi intézet számításai szerint a 14 napos karanténkötelezettség esetén 100 fertőzöttből kettőt nem tudnak kiszűrni, míg 10 napos karantén esetén már négyet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!