2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Külföld

Franciaországban is megjelent a koronavírus

Már Európában is megjelent a koronavírus. Franciaországban 3 embert kezelnek kórházban, Bordeaux-ban 1, Párizsban 2 személyt. Az Egyesült Királyságban öt gyanús esetet vizsgálnak, közül négyet Skóciában, egyet Észak-Írországban. Kínában már 41-re nőtt a korona-vírus halálos áldozatainak száma Kínában. Ezen kívül 1287 fertőzöttről tudnak a hatóságok.

  • Franciaországban is megjelent a koronavírus

Már Európában is felütötte a fejét a tüdőgyulladást okozó új korokozó. Az első megerősített eseteket Franciaországból jelentették. Bordeaux-ban 1, Párizsban 2 személyt kezelnek kórházban.

"Bordeaux kórházban ápolt betegnél kimutatták már, hogy megfertőződött a vírussal. A páciens 48 éves. Kínából tért vissza Európába és járt Vuhan városában is. Január 22-én jött vissza Franciaországba. 24-én került kórházba. Valószínű, hogy további esetek is lesznek még."

- számolt be a francia egészségügyi miniszter, Agnes Buzyn.

Az Egyesült Királyságban öt gyanús esetet vizsgálnak, közül négyet Skóciában, egyet Észak-Írországban.

A kórokozó Ázsián és Európán kívül megjelent már Afrikában, Amerikában és Ausztráliában is.

"Az első megerősített esetet most észleltük. Egy vuhani kínai férfi múlt vasárnap érkezett Melbourne-be. Amint rosszul érezte magát felkereste maszkban a kórházat. Azonnal elkülönítették. Jelenleg stabil az állapota. Egy Melbourne-i kórházban ápolják."

- nyilatkozta egy ausztrál orvos, Brendan Murphy.

Közben Kínában már 41-re nőtt a korona-vírus halálos áldozatainak száma. Ezen kívül 1287 fertőzöttről tudnak a hatóságok.

Kígyózó sorokban várakoznak az emberek Sanghajban, hogy védőmaszkot vásároljanak. Országszerte egyre többen rettegnek attól, hogy elkapják a tüdőgyulladást okozó új koronavírust.

A pekingi és a sanghaji városvezetés arra szólította fel a lakosokat, hogyha a napokban jártak a járvány által legsúlyosabban érintett területeken, akkor 2 hétig ne hagyják el az otthonikat. A vírus lappangási ideje akár 14 napig is eltarthat.

Sok fővárosi üzent a Vuhanban élő rokonainak, akiket a lezárások miatt nem tudnak meglátogatni a kínai holdújévre.

Kína 31 tartományából 29-ben regisztráltak fertőzötteket, már csupán a Tibeti-fennsíkon található, gyéren lakott Csinghaj tartományból, és a Tibeti Autonóm Területről nem érkezett hír egyetlen esetről sem.

Országszerte egyre több, nagy tömeget vonzó nevezetességet és látogatóközpontot zárnak be. A pekingi Tiltott Város mellett szombattól a kínai Nagy Fal fővároshoz közel eső szakaszai sem fogadják a látogatókat. Bezárta továbbá kapuit a sanghaji Disneyland, számos mozilánc, színház és több gyorsétterem is.

A kórokozó Kína egyik legnépesebb városában Vuhanban jelent meg először. A 11 milliós településen azóta bezártak a boltok, nem járnak a buszok, a metrószerelvények és a kompok sem, valamint leállt a reptéri és a vasúti közlekedés is.

Mintegy 40 millió ember mozgását korlátozzák Közép-Kínában a járvány megfékezése érdekében. Eddig 9 városban vezettek be közlekedési zárlatot.

Szakértő: már kifejlesztettek egy gyorstesztet

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!