2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Franciaország tavaly csaknem félmilliárd eurót költött az illegális bevándorlók kitoloncolására

Csaknem félmilliárd eurót költött tavaly a francia állam az illegálisan az országban tartózkodó külföldiek eltávolítására, amiből 468 millió euróba kerültek a kitoloncolások és 26 millió euróba az önként távozóknak kifizetett támogatások - derül ki egy szerdán közzétett parlamenti jelentésből.

  • Franciaország tavaly csaknem félmilliárd eurót költött az illegális bevándorlók kitoloncolására

A Jean-Noël Barrot és Alexandre Holroyd kormánypárti képviselők által közzétett adatok szerint Franciaország tavaly 468 millió eurót költött a kiutasított külföldiek kitoloncolására. Egy illegális bevándorló hatósági eltávolítása mintegy 14 ezer euróba kerül az állami gépezetnek. Ezzel szemben az önként távozók eltávolítása, a származási országban való újrakezdéshez nyújtott pénzügyi segítséggel együtt fejenként 2500 és 4 ezer euró közötti összegbe kerül.

A belügyminisztérium adatai szerint tavaly 15 677 embert toloncoltak ki és 6 845-en távoztak önként.

Tavaly összesen 30 276 illegálisan Franciaországban tartózkodó külföldi állampolgár távozott az előző évi 26 783-hoz képest.

A kitoloncoltak közül a legtöbben, 2112-en Albániából érkeztek, második helyen állnak a román állampolgárok (1909), harmadik helyen pedig az algériaiak (1525).

A jelentésből az is kiderült, hogy a tavaly gyűjtőhelyen elzárt, kitoloncolásra váró 24 531 külföldinek alig negyven százalékát sikerült a hatóságoknak eltávolítaniuk Franciaországból.

A képviselők arra is felhívták a figyelmet, hogy az illegális bevándorlók hatósági elzárása "időnként jogilag sérülékeny". A bíróságok tavaly 6 761 esetben rendelték el az elzárt illegális bevándorlók szabadon engedését, mert a fogva tartásnak nem voltak meg a jogi alapjai.

Kedden több jogvédő szervezet is arra emlékeztetett, hogy az illegális bevándorlók elzárása mindennapossá vált és szigorodott azóta, amióta Emmanuel Macron lett az államfő, és az illegális bevándorlók begyűjtését gyakran az emberi jogok megsértésével hajtják végre a francia hatóságok.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos gabonahiány fenyegeti Afrika déli részét

Súlyos gabonahiány fenyegeti Afrika déli részét

Az Afrika déli részét fenyegető súlyos gabonahiányra hívta fel a figyelmet szerdán az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), az El Nino időjárási jelenség okozta szárazságot téve felelőssé a kialakult helyzetért.
Földrengés, hőségriadó és erdőtüzek pusztítanak a világban + videó

Földrengés, hőségriadó és erdőtüzek pusztítanak a világban + videó

Továbbra is áradások pusztítanak Kínában, a heves esőzések csak szerdán hagynak alább. Tajvanban egy nap alatt több mint nyolcvan földmozgást mértek. Mindeközben Bangladesben már egy hete kemény kánikulával küzdenek. A világ másik felén, Kanadában óriási erdőtüzek pusztítanak, Finnországban pedig a tél nehezíti a mindennapokat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!