2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Folytatódnak az antifasiszta tüntetések az Egyesült Államokban

Könnygázzal oszlattak fel a rendőrök egy erőszakba torkollott tüntetést Seattle-ben. Az agresszív tiltakozók megpróbáltak felgyújtani egy építés álló épületet. A Fekete Életek Számítanak mozgalom demonstrációi továbbra is folyamatosak az Egyesült Államokban. Az elmúlt napokban több helyen lövöldözések is voltak.

  • Folytatódnak az antifasiszta tüntetések az Egyesült Államokban

Öklöket fel! Üssünk vissza! – skandálják a Fekete Életek Számítanak mozgalom aktivistái a texasi Austin városában, ahol szombaton csaknem százan vonultak az utcára. A tüntetések azonban drámai fordulatot vettek.

A Facebookon élőben közvetített videón jól hallható, ahogy lövöldözés kezdődik, majd a demonstrálók pánikszerűen menekülnek a helyszínről. Az austini rendőrség később megerősítette, hogy legalább öt lövés dördült el, amelyek közül egy célba ért: egy autóban ülő embert talált el, aki életét vesztette. A hatóság a gyanúsítottat őrizetbe vette.

Nem volt erőszakmentes a rasszizmus elleni tüntetés a Colorado állambeli Denverben sem: az autópályát elfoglaló, több száz fős tömeg közé hajtott egy autó, amire az egyik tüntető megpróbált rálőni, ám két demonstrálót is eltalált.

Folytatódtak az összecsapások az oregoni Portland városában is.

A tüntetők kordonokat döntöttek le, a rendőrség könnygázzal próbálta oszlatni a tömeget.

A városban lassan 60 napja folyamatosak a gyakran erőszakba torkolló tiltakozások. Az antifasiszta demonstrálók többek között sérelmezik, hogy az amerikai elnök szövetségi rendfenntartó erőket küldött több városba az elharapódzó erőszakos bűncselekmények megfékezésére.

„Nem jelentünk fenyegetést. Az egyetlen fenyegetés, amit jelentünk az az, hogy bebiztosítjuk, hogy soha többé nem oszthatnak meg bennünket. Isten szemében egy nemzet vagyunk. Az emberi faj nemzete. A fekete életek számítanak!”

– mondja az egyik tüntető.

Ez pedig már Seattle városa, ahol ugyancsak könnygázhoz kellett folyamodnia a hatóság embereinek., hogy feloszlassa a több ezer fős tömeget. Sajtóértesülések szerint a tiltakozók felgyújtották a fiatalkorúak börtönének és bíróságának egy félig kész épületét. A bűncselekménnyel kapcsolatban huszonöt embert őrizetbe vettek, az intézkedés során azonban egy rendőr megsebesült.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!