2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hitvallók és ügynökök

Következik:

Radar 04:00

Külföld

Folytatódik a migránsok átköltöztetése

Folytatódik a leégett migránstábor lakóinak áttelepítése Görögországban. Leszbosz szigetén eddig nagyjából 9 ezren költöztek át az új sátortáborba, az összes illegális bevándorló háromnegyede. Eddig 213 koronavírus-fertőzöttet találtak közöttük. Őket elkülönítették egy félreeső táborrészben.

Üresek és szemetesek az utak Leszbosz szigetén. Amíg nem készült el az új sátortábor, a migránsok az utcán éltek. Autóval nem is volt érdemes útnak indulni.

A múlt héten leégett tábor lakóinak döntő többsége már az új központban lakik. Az utakról elviszik a szemetet és ahol szükséges, fertőtlenítenek. Hétfőn már a környező boltokat is ki lehet nyitni.

Az új táborba költözés kapcsán minden migránst regisztrálnak, hogy megkezdődhessen menedékjogi eljárásuk. Emellett koronavírusra is tesztelik őket, és a fertőzötteket elkülönítik.

Az Európai Parlament néhány baloldali tagja felkereste a görög szigetet, hogy megnézze, hol tart a költözés.

Humanitárius szervezetek azt kifogásolják, hogy az új sátortáborban nincs megfelelő egészségügyi ellátás, és - számos érintett migránssal együtt - azt követelik az athéni kormánytól, hogy szállítsák a migránsokat a görög szárazföldre.

A görög hatóságok viszont az Európai Unió és Törökország között 2016-ban megkötött megállapodáshoz tartják magukat. Ennek értelmében a migránsoknak mindaddig a szigeteken kell várakozniuk, amíg a menekültügyi eljárásuk le nem zárul. Akinek a kérvényét elutasítják, visszaküldik Törökországba.

A túlzsúfolt móriai tábor gyújtogatás miatt égett le. A tűz miatt 12 ezer ember maradt fedél nélkül. A görög hatóságok szerint a tábor lakóinak egy kis csoportja azért gyújtogatott, mert feldühítette őket, hogy a koronavírus-járvány miatt szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be a görög hatóságok.

HírTV

 

 

 

Az üggyel kapcsolatban hat afgán állampolgárt, köztük két kiskorút vettek őrizetbe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!