2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Folytatódik a migránsok átköltöztetése

Folytatódik a leégett migránstábor lakóinak áttelepítése Görögországban. Leszbosz szigetén eddig nagyjából 9 ezren költöztek át az új sátortáborba, az összes illegális bevándorló háromnegyede. Eddig 213 koronavírus-fertőzöttet találtak közöttük. Őket elkülönítették egy félreeső táborrészben.

  • Folytatódik a migránsok átköltöztetése

Üresek és szemetesek az utak Leszbosz szigetén. Amíg nem készült el az új sátortábor, a migránsok az utcán éltek. Autóval nem is volt érdemes útnak indulni.

A múlt héten leégett tábor lakóinak döntő többsége már az új központban lakik. Az utakról elviszik a szemetet és ahol szükséges, fertőtlenítenek. Hétfőn már a környező boltokat is ki lehet nyitni.

Az új táborba költözés kapcsán minden migránst regisztrálnak, hogy megkezdődhessen menedékjogi eljárásuk. Emellett koronavírusra is tesztelik őket, és a fertőzötteket elkülönítik.

Az Európai Parlament néhány baloldali tagja felkereste a görög szigetet, hogy megnézze, hol tart a költözés.

Humanitárius szervezetek azt kifogásolják, hogy az új sátortáborban nincs megfelelő egészségügyi ellátás, és - számos érintett migránssal együtt - azt követelik az athéni kormánytól, hogy szállítsák a migránsokat a görög szárazföldre.

A görög hatóságok viszont az Európai Unió és Törökország között 2016-ban megkötött megállapodáshoz tartják magukat. Ennek értelmében a migránsoknak mindaddig a szigeteken kell várakozniuk, amíg a menekültügyi eljárásuk le nem zárul. Akinek a kérvényét elutasítják, visszaküldik Törökországba.

A túlzsúfolt móriai tábor gyújtogatás miatt égett le. A tűz miatt 12 ezer ember maradt fedél nélkül. A görög hatóságok szerint a tábor lakóinak egy kis csoportja azért gyújtogatott, mert feldühítette őket, hogy a koronavírus-járvány miatt szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be a görög hatóságok.

HírTV

 

 

 

Az üggyel kapcsolatban hat afgán állampolgárt, köztük két kiskorút vettek őrizetbe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!