2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:10

Külföld

Folytatódik a migránsok átköltöztetése

Folytatódik a leégett migránstábor lakóinak áttelepítése Görögországban. Leszbosz szigetén eddig nagyjából 9 ezren költöztek át az új sátortáborba, az összes illegális bevándorló háromnegyede. Eddig 213 koronavírus-fertőzöttet találtak közöttük. Őket elkülönítették egy félreeső táborrészben.

  • Folytatódik a migránsok átköltöztetése

Üresek és szemetesek az utak Leszbosz szigetén. Amíg nem készült el az új sátortábor, a migránsok az utcán éltek. Autóval nem is volt érdemes útnak indulni.

A múlt héten leégett tábor lakóinak döntő többsége már az új központban lakik. Az utakról elviszik a szemetet és ahol szükséges, fertőtlenítenek. Hétfőn már a környező boltokat is ki lehet nyitni.

Az új táborba költözés kapcsán minden migránst regisztrálnak, hogy megkezdődhessen menedékjogi eljárásuk. Emellett koronavírusra is tesztelik őket, és a fertőzötteket elkülönítik.

Az Európai Parlament néhány baloldali tagja felkereste a görög szigetet, hogy megnézze, hol tart a költözés.

Humanitárius szervezetek azt kifogásolják, hogy az új sátortáborban nincs megfelelő egészségügyi ellátás, és - számos érintett migránssal együtt - azt követelik az athéni kormánytól, hogy szállítsák a migránsokat a görög szárazföldre.

A görög hatóságok viszont az Európai Unió és Törökország között 2016-ban megkötött megállapodáshoz tartják magukat. Ennek értelmében a migránsoknak mindaddig a szigeteken kell várakozniuk, amíg a menekültügyi eljárásuk le nem zárul. Akinek a kérvényét elutasítják, visszaküldik Törökországba.

A túlzsúfolt móriai tábor gyújtogatás miatt égett le. A tűz miatt 12 ezer ember maradt fedél nélkül. A görög hatóságok szerint a tábor lakóinak egy kis csoportja azért gyújtogatott, mert feldühítette őket, hogy a koronavírus-járvány miatt szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be a görög hatóságok.

HírTV

 

 

 

Az üggyel kapcsolatban hat afgán állampolgárt, köztük két kiskorút vettek őrizetbe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!