2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Külföld

Folytatódik a diplomáciai csörte Ukrajna és Oroszország között

Csökkent a katonai konfliktus veszélye, de folytatódik a diplomáciai csörte Ukrajna és Oroszország között. Kölcsönösen kiutasítottak egy-egy diplomatát. A múlt héten történt már egy hasonló eset. A két ország között 2014 óta, a Krím félsziget orosz kézre kerülése és a kelet-ukrajnai harcok miatt rossz a viszony.

A kijevi vezetés Oroszországot tartja felelősnek a két ország közötti feszültség felerősödéséért. Ukrajna közelében a múlt héten ért véget az orosz katonák tengeri és a szárazföldi hadgyakorlata, miután legalább 100 ezres haderőt vezényeltek a térségbe. Hasonló katonai csapatmozgásra hét éve nem volt példa a térségben.

Ezzel szemben Moszkvában úgy látják, hogy nem Oroszország okozza a feszültséget Európa keleti felén.

 

 Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Egy év alatt nem történt előrelépés az uniós migrációs terv megvalósításában

Az Európai Bizottság alelnöke szerint nincs szükség stratégiára. 2021. szeptember 23.

Szijjártó: A Közel-Kelet és Közép-Európa biztonsága szorosan összefügg

A tárcavezető hangsúlyozta: folytatni kell a kapcsolatok normalizálását Izrael és az arab országok között. 2021. szeptember 23.

A gyermekvédelmi törvényt kritizálta a korábban letartóztatott amerikai riporter

A riporter most a magyar külügyminiszterrel készített interjút, amiben hevesen bírálta a gyermekvédelmi törvényt. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!