2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Folyamatos a tengeri bevándorlás, egy Soros-hajó migránsokat vett fedélzetére

A görög miniszterelnök szerint javult a migrációs helyzet Leszbosz szigetén, de továbbra is védeni kell a hellén állam határait a bevándorlóktól. Athénnal szemben Róma nem szab gátat a menekülthullámnak, és befogadja azokat az illegális migránsokat, akiket sok esetben civil szervezetek visznek a dél-európai országba. Legutóbb egy Soros György által pénzelt NGO-hajó vett a fedélzetére csaknem 170 bevándorlót, majd Lampedusa felé vette az irányt.

  • Folyamatos a tengeri bevándorlás, egy Soros-hajó migránsokat vett fedélzetére

Leszboszi látogatással zárta az óévet a görög miniszterelnök. A kormányfő az égei-tengeri szigeten lévő Kara Tepe befogadóközpontot kereste fel, hogy személyesen tájékozódjon a migrációs helyzetről.

Kiriákosz Micotákisz szerint sokat javult a bevándorlók helyzete. A táborban van elegendő hely a menekültek számára, van víz és élelem, továbbá már nincsenek felnőtt kíséret nélküli fiatalok sem a telepen.

A kormányfő hozzátette, Athén felgyorsította a menedékkérelmek elbírálását, emellett a hatóságok szigorúan ellenőrzik a Törökországgal közös határokat.

Bár a hellén állam az elmúlt hónapokban szigorúbban lép fel a bevándorlókkal szemben, a Földközi-tengeren továbbra is folyamatos a nyílt vízi migráció is.

A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések, a határzárak és a téli időjárás sem elég visszatartó erő

Útjukat pedig a civil szervezetek is nagy mértékben segítik. Így volt ez a tavalyi év utolsó napján is, amikor a magyar származású amerikai milliárdos, Soros György által finanszírozott Open Arms hajója 169 embert vett a fedélzetére, hogy Olaszországba vigye őket

Lampedusa azonban már tavaly nyáron bejelentette, hogy nem tud több embert befogadni, mert menekültekkel telt meg a sziget.

A polgármester többször is kért segítséget, Róma és Brüsszel azonban továbbra sem tesz semmit annak érdekében, hogy elszállítsák a bevándorlókat. A legfrissebb adatok szerint 2020-ban 30 ezren érték el a szigetet, ami háromszorosa a 2019-es statisztikáknak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!