2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Floridában is megkezdődött a voksolás

Megkezdődött az előzetes választás Floridában. Amerika délkeleti tagállamában már eddig is sokan voksoltak levélben, hétfőtől azonban személyesen is le lehet adni a szavazatokat. A közvélemény-kutatások szerint továbbra is fej-fej mellett halad a két elnökjelölt.

  • Floridában is megkezdődött a voksolás

A demokrata párti szavazók közül már 1,2 millióan, a republikánusok közül pedig 755 ezren adták le voksukat Floridában.

A 21 és fél milliós dél-keleti tagállam különösen fontos az elnökjelöltek számára, hiszen aki itt nyer, az szinte biztosra veheti az Egyesült Államok elnöki székét.

A Demokraták alelnökjelöltje nem véletlenül folytatta itt kampánykörútját kéthetes karanténja után, ahová két munkatársa pozitív tesztje miatt kellett vonulnia.

"Donald Trump nem mondta el az amerikai népnek, elhallgatta a koronavírus fenyegetését. És most nézzék meg hol vagyunk. Négy egyidejűleg bekövetkező válság kellős közepén. Ráadásul akkor, amikor Amerika történelmének legnagyobb kormányzati kudarcának vagyunk tanúi"

- mondta Kamala Harris.

A közvélemény kutatások szerint a két elnökjelölt támogatottsága a délkeleti régióban fej-fej mellett áll.

Időközben az amerikai közszolgálati rádió érdekes kérdést vetett fel: vagyis, hogy mi történik akkor, ha valaki az előzetes szavazásban voksolt, de november 3-a előtt elhalálozik. Az Egyesült Államokban ez különösen aktuális kérdés, mivel a koronavírus napról napra rengeteg áldozatot szed. 17 tagállamban a törvény tiltja az időközben elhunytak voksainak beszámítását, további 10 tagállamban azonban ezt lehetővé teszik. Kérdés, hogy ez mennyibe befolyásolhatja az eredményeket.

Trump: Biden lobbisták bábja

Hétfőn Trump Arizonában kampányolt. Az elnök a rendezvény előtt újságíróknak arról beszélt, hogy az FBI-nak ki kellene vizsgálni a Biden család Kínához, Oroszországhoz és Ukrajnához köthető korrupciós ügyeit. A pódiumon pedig azzal vádolta riválisát, hogy lobbisták bábja.

,,Az elmúlt 47 évben álmos Biden elpuskázta az állásokat, bezárta a gyárakat, megnyitotta a határokat és feldúlta a városokat, miközben amerikaiak vérét és javait áldozta fel nevetséges és végtelen külföldi háborúkban, olyan országokban, amelyekről nem is hallottak. Joe Biden a baloldali globalisták és lobbisták, a gazdag adakozók, a washingtoni keselyűk szolgája, akik Amerikát kivéreztetve lettek gazdagok"

- mondta Donald Trump. 

A közvélemény-kutatások eredményei napról napra változnak. Ohióban Trump átvette a vezetést, és jók az esélyei Georgiában, Floridában és Arizonában is.

A felek magyar idő szerint pénteken vitáznak újra Nashville-ben, amely az utolsó televíziós vita lesz a végső megmérettetés előtt.

Kapcsolódó tartalom:

Newsmax TV: A legtöbb amerikai tévécsatorna elhallgatja Joe Biden korrupciós ügyeit

USA 2020 – Elnökválasztás: Félrevezetőek lehetnek a közvélemény-kutatások 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!