2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 03:00

Külföld

Florence epikus mennyiségű esőt zúdított Karolinára

Trópusi viharrá szelídült szombatra a Florence hurrikán, de Észak- és Dél-Karolina, valamint Virginia államban veszélyes áradásokra figyelmeztetnek a hatóságok. A természeti csapásban eddig 12-en vesztették életüket, és több ezer lakost költöztettek biztonságos ideiglenes szállásokra.

  • Florence epikus mennyiségű esőt zúdított Karolinára

Észak-Karolina partvidéki települései a hétvégére víz alá kerültek a Florence hurrikán miatt. Az utcák csatornákká változtak, a közlekedés teljesen lebénult. Van, ahol akár 4 méteres vízszint-emelkedésre is lehet számítani.

„A vízszint mindenhol gyorsan emelkedik, még olyan helyeken is, ahol amúgy nem szokott árvíz lenni. A hurrikán epikus mennyiségű esőt zúdít ránk, egyes helyeken már nem is centikben, hanem méterekben mérik” – közölte Roy Cooper, Észak-Karolina kormányzója.

A vihar óránként 100-110 kilométeres sebességű széllökésekkel száguld végig Amerika keleti partján, és fokozatosan a belső területek felé halad. A szél fákat csavar ki tövestől, az eddigi halálesetek közül több is emiatt történt.

A hurrikán széllökései mostanra gyengültek, de a következő napokban is hatalmas áradásokra lehet számítani.

„Vízfalak alakultak ki a partvidéken, a folyók mentén, a földeken, a városokban. Most több ember van közvetlen veszélyben, mint amikor a vihar csak a partot sújtotta” – tette hozzá Cooper.

A természeti csapás elől több tízezer lakost helyeztek el ideiglenes szállásokon. A hatóságok a vihar előtt 1 millió helyi lakost kértek arra, hogy költözzenek ideiglenes biztonságosabb helyekre, de csupán egy töredékük hallgatott a felszólításra.

Donald Trump elnök katasztrófa-helyzetet hirdetett az államban, és azt ígérte: a szövetségi költségvetésből pénzt különít el a helyreállítási munkálatokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!