2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Fico a kórházban szavazott és üzent a választóknak

Ez a választás is fontos. Olyan európai parlamenti képviselőkre kell szavazni, akik a békekezdeményezéseket és nem a háború folytatását támogatják - írta közösségi oldalán Robert Fico szlovák kormányfő, aki a kórházban adta le szavazatát az európai parlementi választáson.

  • Fico a kórházban szavazott és üzent a választóknak

A Magyar Nemzet beszámolója szerint az Ma7 felvidéki magyar portál tudósításában arról ír, az előzetes eredmények szerint öt párt szerzett mandátumot az európai parlementi választáson.

  • A Progresszív Szlovákia (PS) 6 (28 százalék),
  • a Robert Fico vezette Irány (Smer–SSD) 5 (25 százalék),
  • a Republika 2 (12 százalék),
  • a Hang – Szociáldemokrácia (Hlas) 1 (7 százalék),
  • a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) 1 mandátumot (7 százalék) szerzett.

A Magyar Szövetség a nem hivatalos adatok szerint 3,9 százalékot szerzett, így nem szerzett mandátumot.

Az előzetes közvélemény-kutatások Robert Ficoék győzelmét jósolták. Ha ez a jelenlegi adatok szerint nem is történt meg, a 2019-es voksoláshoz képest jelentősen erősödtek: tíz százalékponttal, így két mandátummal többet szereztek. 

Szlovákiában a választásokat beárnyékolta a május 15-i merénylet, amelyet a szlovák miniszterelnök ellen követtek el, aki így a kampányban sem tudott érdemben részt venni.

Robert Fico szlovák miniszterelnök egyébként a kórházból, mankóval érkezve adta le szavazatát az európai parlamenti választásokon – derült ki a közösségi médiában szombaton közzétett bejegyzéséből. Mint írta, ez a voksolás azért fontos, hogy olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik a békén, nem pedig a háború folytatásán dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!