2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Felszólal az ENSZ Biztonsági Tanácsában Szvjatlana Cihanouszkaja

Felszólal pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsában Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezető - közölte hétfőn a szóvivője.

  • Felszólal az ENSZ Biztonsági Tanácsában Szvjatlana Cihanouszkaja

Cihanouszkaja videolinken keresztül szólal fel a testületben, Észtország meghívására, amely egyik nem állandó tagja a BT-nek.

Cihanouszkaja magát tartja az augusztus 9-i elnökválasztás győztesének, bár a hivatalos adatok szerint a szavazatok 10,12 százalékát kapta, és a hivatalban lévő államfő, Aljakszandr Lukasenko szerezte meg a voksok több mint 80 százalékát, így hatodszor is elnökké választották. Az elnökválasztás óta tömegtüntetések zajlanak az országban, a tiltakozók Lukasenka távozását követelik.

Szvjatlana Cihanouszkaja azután vállalkozott arra, hogy indul a választáson, hogy letartóztatták férjét, Szjarhej Cihanouszki kormánykritikus vloggert, aki az egyik kihívója lett volna Lukasenkának. Szvjatlana Cihanouszkaja a választás után Litvániába menekült. Két gyermekét már a választás előtt Litvániába küldte.

A fehérorosz parlamenti választásokon történt jogsértésekre válaszul a három balti ország - Észtország, Lettország és Litvánia - hamarosan utazási korlátozásokat vezet be harminc fehérorosz tisztviselővel szemben. Ezt Gitanas Nauseda litván államfő jelentette be hétfőn. Újságíróknak Vilniusban nyilatkozva azt mondta, hogy az intézkedés kiterjed majd Lukasenka fehérorosz államfőre is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!