2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Felrobbant a megcsapolt üzemanyag-vezeték, halottak

Legalább huszonegy ember életét vesztette és hetvenegyen megsérültek pénteken egy megcsapolt üzemanyag-vezeték robbanásában Mexikó központi részén - közölte Omar Fayad, Hidalgo tagállam kormányzója. A hatóságok lezárták a térséget. A keletkezett tüzet órákkal később sikerült eloltani.

  • Felrobbant a megcsapolt üzemanyag-vezeték, halottak

Fayad a mexikói közszolgálati televízióban korábban arról számolt be, "az előzetes tájékoztatás szerint húsz ember meghalt, megégett és ötvennégyen megsérültek, égési sérüléseket szereztek". "Sokan megsérültek, nagyon sokan" - hangsúlyozta.

A mexikói állami olajvállalat, a Pemex közölte, a vezeték néhány órával azt követően robbant fel, hogy tolvajok illegális csapoló nyílást fúrtak rajta és helybéliek vödrökben gyűjteni kezdték a szétfolyó üzemanyagot.

A robbanás a Mexikóvárostól száz kilométerre északra fekvő Tlahuelilpan településén történt. Az üzemanyag-vezeték Tuxpan és Tula városok között fut. A helyszínről készült korábbi felvételeken a vezetékből a levegőbe sugárban feltörő üzemanyagot lehetett látni, és embereket, akik vödrökkel próbálták a folyadékot begyűjteni. A robbanást követően készült videókon pánikszerűen menekülő emberek és az éjszakai égen a vezetékből magasra csapó lángcsóvák láthatók.

A helyi sajtó úgy tudja, a robbanás időpontjában több százan tartózkodtak a helyszínen.

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök a történtekre tekintettel kampányt hirdetett az üzemanyag-tolvajlás ellen, amely évente hárommilliárd dollár veszteséget okoz az államnak. Obrador felszólította a hatóságokat, hogy nyújtsanak segítséget az áldozatoknak.

A Pemex szerint tavaly félóránként történtek próbálkozások a vezetékek megcsapolására. A hidalgói kormányzó Twitter-üzenetben szólította fel a lakosságot, hogy tartózkodjon az üzemanyag-tolvajlástól, mivel ez életveszélyes. "Ez történt ma Tlahuelilpanban, s ez nem fordulhat elő többé" - írta Fayad.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi okozta a robbanást.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!