2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Félrebeszélt Trump?

Hír TV

2018. július 12., csütörtök 07:51, frissítve: csütörtök 09:22

Tévesen beszélt Németország gázfüggőségéről Donald Trump. Szíriáról tárgyal az orosz elnökkel az iráni elnök tanácsadója. Egy időben több helyen is élt a mai ember legkorábbi ismert őse.

Kijavította a BBC Donald Trump amerikai elnök Németország gázfüggőségéről tett megjegyzéseit. A brit közszolgálati média híroldala szerint Németország energiaszükségletének az elnök állításával szemben nem 60-70, hanem csak 20 százaléka orosz gáz. A gázimport nagyobbik részét, körülbelül 60 százalékát viszont valóban az orosz fél szállítja, a maradék 40 százalék nagy része norvég import. Donald Trump a szerdai NATO-csúcs előtt a NATO-főtitkárral tartott reggelijén a média előtt keményen nekiment Németországnak, amiért Oroszország túszául esett az onnan érkező gázimport miatt.

Izrael után a rivális hatalom, Irán első emberének külpolitikai tanácsadója érkezett Moszkvába. A tanácsadó találkozik Vlagyimir Putyinnal és vélhetően a Szíria területén végrehajtott izraeli légitámadások kerülnek szóba. A látogatás alig pár nappal előzi meg Donald Trump és az orosz elnök találkozóját Helsinkiben. Izrael többször is felhívta Oroszország figyelmét, hogy nem fog szemet hunyni a szír oldalon zajló fegyverszállítmányokra, melyek a siíta Hezbollah terrorszervezet arzenálját bővítik.

 

Nem egy területről származik az emberi faj - írja a Guardian az oxfordi egyetem legújabb kutatására hivatkozva. A cikk szerint az eddig elmélet, mely szerint az ember őse Kelet-Afrikából származik cáfolható. Az általuk vizsgált fosszíliák alapján az emberi faj kifejlődése több helyszínen zajlott egyszerre, köztük Dél-Afrikában, Etiópiában és Marokkóban is. A kutatás arra is rávilágít, hogy az ember sokáig egy időben, egy helyen élt több primitívebb alfajával.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!