2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Felkészültek Franciaországban a járvány esetleges második hullámára

Felkészültek a járvány esetleges második hullámára a francia hatóságok. Az országban egyre kevesebb az új fertőzött és csökken a kórházban ápoltak száma is. Nagy-Britanniában lovaggá üti a királynő azt a száz éves férfit, aki több millió font adományt gyűjtött össze a brit egészségügy támogatására. Oroszországban közben már átlépte a 300 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma.

  • Felkészültek Franciaországban a járvány esetleges második hullámára

Csökkent a járványban meghaltak száma Franciaországban. A furcsaság oka az, hogy egy informatikai hiba után az idősotthonok és más szociális intézmények módosították adataikat.

Franciaországban nem csak így javulnak az adatok. A fertőzöttek és a betegek száma is csökkenő tendenciát mutat. A francia egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója azonban arra figyelmeztetett mindenkit, hogy bár a vírus terjedése visszaszorulóban van és a korlátozásokon folyamatosan enyhítenek, de továbbra is indokolt az óvatosság. A hatóságok már tervet dolgoztak ki arra az esetre is, ha kitörne a járvány második hulláma.

Nagy-Britanniában újabb elismerést kap a Tom kapitányként ismert 100 éves adománygyűjtő, aki járókerettel kertjében száz kört sétálva 33 millió font, átszámolva majdnem 13 milliárd forint adományt gyűjtött a brit egészségügynek. Tom Moore-t április 30-án, születésnapján már századosból tiszteletbeli ezredessé léptették elő, most pedig II. Erzsébet brit királynő üti lovaggá a veteránt.

A kitüntetésre Boris Johnson miniszterelnök terjesztette fel a karantén idején rövid időn belül rendkívül népszerűvé vált férfit.

Módszeresen fertőtlenítenek Moszkvában. Ez azért is fontos, mert a kijárási korlátozások nyolcadik hetében egyre nagyobb a forgalom az orosz főváros utcáin. A fertőzöttek száma csökkenő mértékben nő, miközben felépült a Covid-19 okozta betegségéből a miniszterelnök. Mihail Misusztyin újra dolgozik, miután Vlagyimir Putyin elnöki rendelettel visszahelyezte jogkörébe.

Közben orosz-amerikai járványügyi együttműködés bontakozik ki.

Az Egyesült Államok után Oroszországban van a legtöbb fertőzött a világon.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt - így reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a HírTV stúdiójában arra, hogy a kerületi polgármester a belga rendőrséggel akarta a bezárattatni a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!