2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Felerősödtek az antiszemita megnyilvánulások Olaszországban + videó

Olaszországban is felerősödtek az antiszemita megnyilvánulások. Az olasz zsidó közösség tagjai ugyan azt állítják, hogy biztonságban érzik magukat, de a statisztikák azt mutatják, hogy a kisebbség elleni gyűlölet erősödik.

  • Felerősödtek az antiszemita megnyilvánulások Olaszországban + videó

Az izraeli-palesztin háború kirobbanása óta fokozott nemzetbiztonsági intézkedéseket vezettek be Itáliában, többek között a zsidó közösség védelmében.

A palesztinpárti hétvégi tüntetéseken a múlt sötét időszakait idéző gyűlölködő kijelentések hangzottak el, mely aggodalommal tölti el az olasz hatóságokat.

A hivatalos adatok szerint a közel-keleti konfliktus kirobbanása óta 42 alkalommal történt zsidó ellenes megnyilvánulás. Az év eleje óta 278 esetben támadták vagy sértették meg a közösség tagjait származásuk miatt.

Az agressziók főként az interneten történtek, de verbális esetre is volt példa. A támadások kiszűrésére fokozott rendőrségi védelmet vezettek be a zsidók lakta városnegyedekbe, intézmények és iskolák környékén.

Figyelemre méltó az is, hogy felgyorsult az iszlámosodási folyamat Itáliában - számolt be több északi város vezetője. Az illegális bevándorlás következtében az elmúlt években jelentősen megemelkedett az arab közösség lélekszáma egyes olasz településeken.

Ezekben a városokban a bevándorlók nem mutatnak hajlandóságot az integrációra, a vallási vezetők is arra buzdítják őket, hogy őrizzék meg Allah tanítását, hazájuk kultúráját. A húszezres lélekszámú Monfalcone település 33 százaléka bevándorló. A polgármester kerek perec kijelentette népességcsere zajlik Itáliában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!