2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Felemás a járványhelyzet Európában

Felemás hírek érkeznek a koronavírus-járvány elleni védekezés kapcsán Európából. Szlovéniában hatályon kívül helyezték a vírus megfékezésére hozott rendeleteket, ezzel véget ért a járvány az országban. Észak-Macedóniában azonban meg kellett hosszabbítani a kijárási korlátozásokat. A legtöbb országban most azt vizsgálják, hogy a lazítások és a gazdaság újraindítása nyomán hogyan alakul az újonnan fertőzöttek száma.

  • Felemás a járványhelyzet Európában

Az Európai Unióban elsőként Szlovéniában szüntették meg a járvány megfékezésére bevezetett intézkedéseket. A ljubjanai kormány még május közepén – ugyancsak elsőként – hivatalosan is kihirdette a járvány végét, de kormányzati értelemben csak vasárnap ért véget a rendkívüli időszak, a korlátozó intézkedések visszavonásával. A közegészségügyi intézet igazgatója azonban arra figyelmeztetett, hogy a vírus továbbra is jelen van, a második hullám pedig sokkal veszélyesebb is lehet az elsőnél. Szlovéniában az elmúlt két napban nem nőtt a fertőzöttek száma, és nem regisztráltak új halálesetet: az ismert koronavírus-fertőzöttek száma 1473, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma pedig 108.

Hasonló javulást mutat a járványhelyzet a szomszédos Horvátországban, ahol 2246-ra emelkedett az ismert koronavírus-fertőzöttek száma, az áldozatok száma azonban 103 maradt.

Észak-Macedóniában nincs javulás, ott miután mintegy 100 embert fertőzött meg, és 16 ember halálát okozta az új típusú koronavírus az elmúlt 3 napban, ezért Sztevo Pendarovszki elnök két héttel meghosszabbította a rendkívüli állapotot.

Nagy-Britanniában a jövő héten újra indul a koronavírus-járvány miatt hónapok óta szünetelő versenysport, mindenek előtt az első osztályú angol labdarúgó-bajnokság, a Premier League.

Mivel stadionba egyelőre nem lehet menni, sok mérkőzést ingyen közvetítenek a brit közszolgálati és kereskedelmi televíziós csatornák. További enyhítésként engedélyezik, hogy egyszerre hat, nem egy háztartásban élő ember is végezhet együtt szabadtéri edzést, igaz nekik továbbra is legalább két méter távolságot kell tartaniuk egymástól.

A britek már elözönlötték a parkokat és déli partvidék strandjait, a jelek szerint nem feltétlenül ügyelve a távolságtartásra vonatkozó előírásokra. Az Egyesült Királyságban 272 ezer fertőzöttet regisztráltak, ezzel Oroszországot követően a második legfertőzöttebb európai állam.

A szigetállamot Spanyolország 239 ezer, Olaszország 232 ezer, Franciaország 188 ezer, illetve Németország követi 184 ezer regisztrált fertőzöttel.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!