2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Belehajtott a Fehér Ház kerítésébe egy férfi autóval

Az amerikai hatóságok őrizetbe vettek egy embert a Fehér Ház közelében hétfőn, miután a gyanúsított járművével az épület kerítésének ütközött - közölte a magas rangú kormánytisztviselőket védő titkosszolgálat, a US Secret Service.

  • Belehajtott a Fehér Ház kerítésébe egy férfi autóval

A szolgálat szóvivője, Anthony Guglielmi az X közösségi oldalon arról számolt be, hogy nem sokkal helyi idő szerint 18 óra előtt "egy jármű a Fehér Ház épületegyüttese külső kapujának ütközött". Hozzátette: a sofőrt őrizetbe vették, és vizsgálják az ütközés okát.

Joe Biden amerikai elnök az incidens idején nem tartózkodott a városban, és a biztonsági szolgálatok nem közölték, hogy egyszerű balesetről vagy egy esetleges célzott támadásról van-e szó a főváros, Washington központjában található épület ellen.

A washingtoni rendőrség elszállította a járművet, de a "sofőr továbbra is őrizetben van, és a nyomozás folytatódik" - mondta Guglielmi.

A Fehér Ház az elmúlt években több nagy nyilvánosságot kapott betörés színhelye volt, ami elég aggodalmat keltett ahhoz, hogy 2020-ban magasabb, ellenállóbb fémsorompót állítsanak fel az amerikai elnökség székhelye körül.

Négy éve, 2017-ben egy férfi átmászott az épületegyüttes kerítésén, és több mint 16 percig bolyongott az ikonikus épület területén, mielőtt őrizetbe vették, miközben Donald Trump akkori elnök bent tartózkodott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!