2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Fegyveresek több embert meggyilkoltak a dél-afrikai Soweto egyik bárjában

Puskákkal és pisztolyokkal felfegyverkezett fegyveresek tüzet nyitottak a dél-afrikai Soweto városrész egyik kocsmájában ülő emberekre vasárnap kora hajnalban, 15 embert meggyilkoltak, kilencet megsebesítettek - közölte a rendőrség.

  • Fegyveresek több embert meggyilkoltak a dél-afrikai Soweto egyik bárjában

A rendőrség szerint a vérengzés nem sokkal éjfél után történt. A beszámolóból az derült ki, hogy a férfiak egy csoportja belépett a település Orlando East nevű kocsmájába, majd elkezdett válogatás nélkül lövöldözni az ott szórakozó vendégekre. Az ismeretlen fegyveresek elmenekültek a helyszínről, és jelenleg szökésben vannak - közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy nem egyértelmű, hányan vettek részt a támadásban.

Dél-Afrika a világ egyik olyan országa, ahol a legtöbb erőszakos cselekményt elkövetik, évente húszezer embert gyilkolnak meg. A Johannesburg közelében fekvő Soweto az ország legnagyobb fekete bőrűek lakta városa.

A fehér kisebbségi uralom 1994-ben véget ért, de a széleskörű szegénység és a fiatalkori munkanélküliség öröksége még közel három évtizeddel később is fennáll. A helyi média vasárnap egyben beszámolt arról, hogy a Sowetótól mintegy 500 kilométerre délkeletre fekvő Pietermaritzburgban egy kocsmában történt másik lövöldözésben az éjszaka folyamán négy ember vesztette életét. A rendőrség szóvivője ezt azonban nem erősítette meg azonnal a Reuters brit hírügynökségnek.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!