2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Külföld

Fáradtak az orvosok, fásultak a nővérek: Egészségügyi vészhelyzet Szlovákiában

Szombattól szükséges lesz a negatív koronavírusteszt bemutatása azok számára, akik Csehország vagy Szlovákia felől akarnak beutazni Lengyelországba, ellenkező esetben automatikusan 10 napos karanténba kerülnek. A lengyel hatóságok ezt a romló cseh és szlovák koronavírus-helyzettel magyarázzák. Szlovákiában az adatok két hete romlanak, mára egészségügyi vészhelyzet alakult ki.

  • Fáradtak az orvosok, fásultak a nővérek: Egészségügyi vészhelyzet Szlovákiában

Kórházban, stadionok előtt, falusi orvosi rendelőkben - mindenhol koronavírus-teszteléshez állnak sorba az emberek Szlovákiában. A felvidéki magyarok arról számolnak be, hogy a kórházak szinte megteltek súlyos állapotú fertőzöttekkel.

Pozsony egy hete kért orvosokat és nővéreket a többi európai uniós országtól, mert az egészségügyi dolgozók nem bírják a sok munkát. Szlovákiában jelenleg szinte minden járás fekete - vagyis a legsúlyosabb, illetne vörös besorolású ami közepesen súlyos járványügyi helyzetet takar.

A szlovák hatóságok fel akarják deríteni, hogy a brit és a dél-afrikai vírusváltozat mekkora arányban van jelen az országban. Elterjedése ugyanis a járvány elleni további intézkedések szempontjából kulcsfontosságú. Mint ahogy az oltás is. Egy másik felvidéki magyar arról beszélt, úgy látja, a korlátozások feloldásához az oltás jelenti a kulcsot.

Csehországban is egyre rosszabb a helyzet. A cseh kormány kérni fogja a parlamenttől a szükségállapot további meghosszabbítását. Andrej Babis kormányfő rámutatott, a várakozások szerint az országban olyan rosszak lesznek a járványügyi mutatók március elején, mint a pandémia kirobbanásakor. Éppen ezért a kabinet az óvintézkedések szigorítását tervezi. Az egészségügy szemszögéből nézve pokoli napok állnak előttünk - húzta alá Andrej Babis. A cseh kórházakban mintegy 6300 beteget kezelnek koronavírussal, közülük több mint 1300 állapota kritikus.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!