2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fagyosan köszönt 2018 az Egyesült Államokra

Hír TV

2017. december 31., vasárnap 21:16, frissítve: hétfő 08:02

Napok óta havazik az Egyesült Államokban, ahol az északi és északkeleti államok kerültek hó alá. A hideg időjárás a jövő év első napjaiban is folytatódik, és a hideg kiterjed az Egyesült Államok nagyobbik részére.

Rekordhidegben várják az új évet az Egyesült Államok északi és északkeleti részén, ahol mínusz tíz fok alatti értékeket mérnek, a kanadai határ mentén viszont nem ritka a mínusz húsz fok sem. Sokfelé az idei lesz az utóbbi ötven év leghidegebb újévvárója. Ez vonatkozik New Yorkra is, ahol a hőmérő mínusz öt és tíz fok között lesz, amikor estére megkezdődik a visszaszámlálás a Time Square-en.

Pennsylvaniába az ország minden részéről érkeznek egy mentőcsoport önkéntesei, többségében háborús veteránok, hogy segítsenek a hóeltakarításban.

A Nagy-tavak környékén most is havazik, Erieben ebben a hónapban majdnem három méter hó esett. A havazás várhatóan a jövő héten is folytatódik itt is és a Niagara vízesés környékén is.

A meteorológusok szerint kedden Nebraskában akár mínusz harminc fokot is mérhetnek, de hasonló hideg lesz Montanában, Iowában, Dakotában és Minnesotában is. Már most figyelmeztetik az embereket, hogy minél kevesebbet tartózkodjanak a szabadban, azt pedig végképp kerüljék, hogy autóba ülnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!