2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Ezernél is több embert telepítettek ki Portugáliában az erdőtüzek miatt

Több ezer hektárt perzseltek fel a lángok, és mintegy 1400 embert kellett kitelepíteni a tomboló erdőtüzek miatt Portugália déli részén, ahol kedd hajnalban tűzoltók százai harcoltak a lángokkal.

  • Ezernél is több embert telepítettek ki Portugáliában az erdőtüzek miatt

A tűz szombaton lángolt fel Odemira közelében, de azóta tovább terjedt déli irányba, és már a turisták körében rendkívül népszerű Algarvét fenyegetik. A tűz eddig 67 hektárt tarolt le.

"A helyzet válságos, nehéz és összetett" - értékelte a kialakult állapotokat Helder Guerreiro, Odemira polgármestere. José Ribeiro, a polgári védelem vezetője annyit mondott, hogy sok a tennivaló, hogy a lángokat meg lehessen fékezni.

Az illetékesek elmondták, hogy 19 kis falut, négy szálláshelyet és egy kempinget kellett kiüríteni elővigyázatosságból, és több utat lezártak.

A portugál meteorológiai szolgálat az ország hat körzetére adott ki vörös riasztást hőségriadó miatt hétfő éjfélig. Kedden az ország északi részén 41 Celsius-fokos hőségre számítanak, a hatóságok 120 településen figyelmeztettek tűzveszélyre.

"A jelenlegi időjárási körülmények miatt a következő napokban egy kis tűzből is nagy baj lehet" - hangoztatta sajtótájékoztatóján Patricia Gaspar polgári védelemért felelős államtitkár.

Tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a klímaváltozás miatt a hasonló hőhullámok gyakoribbak, intenzívebbek és kiterjedtebbek lesznek.

Borítókép: CNN Portugal

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kitüntettték Pankotai Lilit

Kitüntettték Pankotai Lilit

A Soros Györgyhöz köthető Társaság a Szabadságjogokért szerint a trágárkodásairól is elhíresült politikai aktivista tud leghitelesebben szólni a fiatal korosztályhoz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Egy francia-német javaslat eltörölné a vétójogot az Unióban

Az Uniónak radikális változáson kell átmennie ahhoz, hogy új tagokat vegyen fel. A bővítés után hatékony uniós kormányzásra lesz szükség, ezért át kell térni a többségi döntéshozatalra. Többek között ez áll abban a javaslatcsomagban, amit Franciaország és Németország dolgozott ki, és amely az elkövetkező hónapokban tárgyalóasztalon lehet az uniós egyeztetéseken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!