2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Évekre börtönbe kerül a terrorcsoport

Hír TV

2018. március 8., csütörtök 13:31, frissítve: csütörtök 13:36

Négy és tíz év közti börtönbüntetéseket osztott ki a bíróság egy menekültellenes terrorcsoportnak Németországban. A szélsőjobboldali szervezet tagjai még 2015-ben hajtottak végre bombamerényletet egy drezdai menekültszállásnál.

A migránsválság kirobbanása után számos szélsőjobboldali szervezet tiltakozott a menekültek befogadása ellen Németországban.

Egyikük, az úgynevezett Freital-csoport nem állt meg a szavaknál: 2015 októberében bombamerényletet hajtottak végre a menekültszállásnál. Ügyükben most született ítélet a drezdai bíróságon.

A bíróság kihirdette az ítéletet a Freital-csoport elleni perben: a nyolc vádlottra négy és tíz év közti börtönbüntetéseket szabott ki, a többi közt terrorcsoportban való részvétel és gyilkossági kísérlet miatt – közölte a drezdai bíróság szóvivője, Gesine Tews.

Az ügyészség szerint a csoport szervezettsége és felépítése alapján terrorszervezetnek minősül, és tagjai egyértelműen gyilkolni akartak.

Ez azért terrorszervezet, mert ennek a csoportnak a tagjai szervezeti egységet alkotnak. Az egyének alávetették magukat a csoport akaratának, és a szervezet célja gyilkosságok elkövetése volt – mondta Joern Hauschild ügyészségi szóvivő.

A terrorcsoport merényletet kísérelt meg egy bevándorláspárti baloldali politikus ellen is: neki az autóját robbantották fel, de épp nem tartózkodott a járműben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!