2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Euroszkeptikus sikerekkel indulhat az EP-választás

Megkezdődött az európai parlamenti választás. Először Hollandiában, majd az Egyesült Királyságban nyíltak meg a szavazóhelyiségek. Nagy-Britanniában 73, Hollandiában pedig 26 mandátum sorsáról döntenek. Ma Írországban és Csehországban voksolnak az emberek a következő ötéves ciklusról. Szakértők szerint igen magas részvételi arányra lehet számítani, hiszen a migráció kérdése különösen foglalkoztatja az embereket.

  • Euroszkeptikus sikerekkel indulhat az EP-választás

A jelenleg még 28 tagú Európai Unióban legelőször Hollandiában járulhattak urnákhoz a választásra jogosultak. Összesen 16 holland párt állított listát. A több mint 16 milliós ország 26 képviselőt küldhet Brüsszelbe.

A legfrissebb felmérések szerint a legtöbben a bevándorlásellenes Fórum a Demokráciáért nevű pártot támogatják. A tömörülés vezetője folyamatosan bírálja a kormányt, amely szerinte nyitva hagyta az ország határait és beengedte a teljesen eltérő kultúrájú emberek százezreit. A politikus szerint a holland embereket pont azok pusztítják, akiknek az lenne a feladata, hogy megvédjék őket.

A Fórum a Demokráciáért a szavazatok 17 százalékára számíthat. Második helyen a kormányfő pártja végezhet 15 százalékkal. A szintén iszlám- és migrációellenes Szabadságpártot a lakosok valamivel több mint 6 százaléka támogatja.

Hollandiához hasonlóan az Egyesült Királyságban is a bevándorlásellenes és euroszkeptikus erő arathat győzelmet.

A legfrissebb felmérések szerint a választást a Brexit Párt nyerheti, amelyet mindössze négy hónapja alapított Nigel Farage.

Elemzők arra hívták fel a figyelmet, hogy Ausztriában, Finnországban és Dániában is olyan eredményeket érhetnek el a tömeges migrációt ellenző erők, amilyenre eddig nem volt példa.

Pénteken Írországban és Csehországban, hazánkban vasárnap tartják a szavazást.

Az első részvételi adatokat vasárnap 21 órakor, az exit pollokat egy órával később, az első részeredményeket pedig a tervek szerint 23 órától teszik majd közzé.

 

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!