2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Európa vezető politikusai egy világháború szélére sodorták a kontinenst + videó

Ukrajna veszteségei ötször nagyobbak, mint Oroszországéi - jelentette ki Vlagyimir Putyin a külföldi hírügynökségek vezetőivel tartott találkozón Szentpéterváron. Az orosz elnök hangsúlyozta, a nyugati országok részvételével végrehajtott csapásokra Oroszország reagálni fog, mert azok a Moszkva elleni közvetlen háborút jelentik. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az orosz-ukrán konfliktus kapcsán kiemelte, Európa vezető politikusai egy világháború szélére sodorták a kontinenst.

  • Európa vezető politikusai egy világháború szélére sodorták a kontinenst + videó

Több mint nyolcszáz napja tart az orosz-ukrán háború. A folyamatos nyugati segélyek ellenére Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke mégis arról számolt be, hogy Ukrajna veszteségei ötször nagyobbak, mint Oroszországéi.

Az orosz elnök a külföldi hírügynökségek vezetőivel tartott találkozón Szentpéterváron hangsúlyozta, a nyugati országok részvételével végrehajtott csapások, az Oroszország elleni közvetlen háborút jelentik, amit nem hagynak válaszreakció nélkül.

Vlagyimir Putyin mindemellett „teljes képtelenségnek” nevezte azt a nyugati politikusok által hangoztatott állítást, mely szerint Oroszország meg akarná támadni a NATO-t.

"Nincs szükség arra, hogy Oroszországból ellenségképet formáljanak - ezzel csak maguknak ártanak. Kitalálták, hogy Oroszország meg akarja támadni a NATO-t - elment az eszük? Ennyire fafejűek? Ki találta ezt ki? Ez teljes badarság, ostobaság. Akkor is hülyeség lenne, ha nem csak egy terv lenne hogy becsapják a saját lakosságukat azzal, hogy „Segítség! Oroszország hamarosan támadni fog, sürgősen fel kell fegyverkeznünk, fegyvereket kell küldeni Ukrajnába!". A valóságban mindezt azért teszik, hogy megőrizzék a saját birodalmi pozíciójukat és hatalmukat." - mondta az orosz elnök

Putyin megjegyezte, ha Oroszország létét veszély fenyegeti, akkor használhatnak atomfegyvert, és hagyományos rakétákat is telepíthetnek az Amerikai Egyesült Államok és szövetségesei lőtávolságán belül. Az atomfegyverek használata kapcsán Putyin azt mondta, Oroszország nukleáris doktrínája lehetővé teszi atomfegyverek bevetését, ha Oroszország szuverenitását és területi integritását fenyegeti veszély.

Az orosz elnök azonban kiemelte, hogy ha az amerikaiak nem küldenének további fegyverszállítmányokat, a konfliktus 2-3 hónapon belül véget érne. Addig azonban, amíg nem csitul a nyugati politikusok háborús pszichózisa nem tudnak pontot tenni a konfliktus végére. 

Egy világháború szélére sodorták európát

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, a jól izolálható háborúból világháborús veszélyhelyzet lett.

,,Mára az európai vezető politikusok belelovallták magukat egy háborús hisztériába és bele akarják rángatni a komplett kontinenst Ukrajna és Oroszország háborújába. Egy hazug alapon teszik mindezt. Mert ugye mit mondanak, hogy Ukrajna értünk harcol, holott ez nem igaz, Ukrajna saját magáért harcol.,, - mondta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtök hajnalban el is indult Oroszországba, hogy a béke mellett szólaljon fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Komment - Mit jelent ma nekünk 1956. október 23-a?

Komment - Mit jelent ma nekünk 1956. október 23-a?

Ezúttal is négy vendéggel igyekeztünk a különböző témákat egy kicsit könnyedebb köntösben megvizsgálni és lendületes hangvételben megbeszélni a legfontosabbakat. Műsorvezető: Mészáros Nóra.
Halomra ölik egymást az emberek Szudánban

Halomra ölik egymást az emberek Szudánban

Két nap alatt több mint hetven ember vesztette életét Szudánban a hadsereg és a félkatonai erők összecsapásaiban - jelentették kedden a szudáni fővárosban működő önkéntes mentőalakulatok és helyi aktivistacsoportok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!