2024. 10. 07. Hétfő Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:00

Külföld

Euronews: A portidoi esemény legjobban várt vendégeként éljenzés és taps fogadta a magyar miniszterelnököt

Felrobbantotta a nemzetközi sajtót Orbán Viktor olasz szereplése – írta meg a Mandiner. A lap az Euractiv-ot is idézte: „Mi leszünk Európa legnagyobb politikai ereje, és újra naggyá, erőssé, biztonságossá és szabaddá tesszük Európát”.

  • Euronews: A portidoi esemény legjobban várt vendégeként éljenzés és taps fogadta a magyar miniszterelnököt

A Mandiner is beszámolt róla, hogy Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes, a Liga vezetője meghívta Orbán Viktort a pártja hagyományos éves összejövetelére. Csütörtökön a The Times már arról írt, hogy a magyar miniszterelnök minden szövetségese meg fogja mutatni vasárnap az erejét.

A magyar kormányfő beszédét több alkalommal szakította meg az olasz jobboldali közönség tapsvihara – emlékeztetett a Magyar Nemzet, majd a portál beszámolt róla, hogy a nemzetközi sajtó miként mutatta be a rendezvényt.

A Le Monde például Orbán Viktor beszédéből a „nemzetek Európájának” eszméjét emelte ki, szemben az Európai Unió központi irányításának gondolatával. Orbán beszédében a migrációt nevezte Európa legnagyobb fenyegetésének, amely veszélyezteti a kontinens kultúráját és identitását. A lap szerint Orbán szövetséget kíván kovácsolni az olyan politikai erőkkel, amelyek hasonlóan gondolkodnak a nemzeti szuverenitás és a bevándorlás kérdésében.

Az Euronews arról írt, hogy a tüntetés legjobban várt vendégeként éljenzés és taps fogadta a magyar miniszterelnököt.

Mi Magyarországon hősként ünnepeljük Salvinit, mert lezárta a határokat és megvédte az olaszok otthonait” – idézték Orbán Viktort. Salvini is megvédte Európát, és nem jogi eljárást, hanem becsületet érdemel. Az Euronews kiemelte: Orbán Viktor ismét megerősítette, hogy illegális bevándorlókat visz Brüsszelbe, ha tovább büntetnek bennünket.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!