2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A kenguru

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Erős földrengés rázta meg Görögországot

Tizenegyen megsérültek, több száz épület pedig romba dőlt a 6,3-es erősségű földrengés következtében Görögországban. Az emberek ijedtükben az utcákra menekültek, százak töltötték az éjszakát a szabad ég alatt. Többen arra panaszkodtak, hogy a hatóságok a bajba jutott embereknek nem biztosítanak maszkot, sem fertőtlenítőt.

  • Erős földrengés rázta meg Görögországot

Fejvesztve menekülnek az emberek ebből a fodrászszalonból, miután megmozdult a föld.

Görögország középső részét 6,3-es erősségű rengés rázta meg. Az epicentrum az ötödik legnépesebb várostól, Larissza-tól 22 kilométerre volt, 10 kilométerrel a földfelszín alatt.

Leszakadt ház tetők, romok és törmelékek mindenhol. A természeti csapás Damasi és Mesochori településen végezte a legnagyobb pusztítást. Legalább 100 épület, köztük több templom és iskola is megrongálódott. 11-en pedig megsérültek.

Larissza környékén százak töltötték a szabadban az éjszakát. Több helyen áramkimaradást észleltek és a telefon-összeköttetés is megszakadt.

A rengést Görögország-szerte, Albániában, Észak-Macedóniában, Koszovóban és Montenegróban is érezni lehetett.

A földmozgást több utórengés is követte, a legerősebb 5,2-es volt.

Görögország az afrikai- és az eurázsiai-lemez találkozási vonalánál helyezkedik el, így időnként kisebb-nagyobb földrengések sújtják a dél európai államot.

Legutóbb októberben rázta meg egy nagyobb 7,0-es erősségű mozgás Szamosz szigetét és Törökország Égei-tengeri partvidékét. A természeti csapást érezni lehetett Isztambulban, Kréta szigetén és Athénban is.

Több ezer épület dőlt romba, több százan sérültek meg.

Az egyik legpusztítóbb rengés 1999 szeptemberében történt Athén környékén. Akkor 143 ember halt meg, és több tízezer épület rongálódott meg.

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elhunyt Hegedűs Zsuzsa

Elhunyt Hegedűs Zsuzsa

Meghalt Hegedűs Zsuzsa volt miniszterelnöki főtanácsadó szombaton - értesült a családhoz közel álló forrásból az MTI.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Észtország HIMARS-rakétavetőkkel bővíti védelmi rendszerét

Észtország HIMARS-rakétavetőkkel bővíti védelmi rendszerét

Észtország nagy hatótávolságú rakéta-sorozatvető rendszerekkel (HIMARS) bővíti védelmi rendszerét, a 70-300 kilométeres hatótávolságú, amerikai fegyverrendszerek várhatóan 2024-ben érkeznek az országba - közölte az észt védelmi minisztérium szombaton.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!