2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:30

Külföld

Erős földrengés rázta meg Görögországot

Tizenegyen megsérültek, több száz épület pedig romba dőlt a 6,3-es erősségű földrengés következtében Görögországban. Az emberek ijedtükben az utcákra menekültek, százak töltötték az éjszakát a szabad ég alatt. Többen arra panaszkodtak, hogy a hatóságok a bajba jutott embereknek nem biztosítanak maszkot, sem fertőtlenítőt.

Fejvesztve menekülnek az emberek ebből a fodrászszalonból, miután megmozdult a föld.

Görögország középső részét 6,3-es erősségű rengés rázta meg. Az epicentrum az ötödik legnépesebb várostól, Larissza-tól 22 kilométerre volt, 10 kilométerrel a földfelszín alatt.

Leszakadt ház tetők, romok és törmelékek mindenhol. A természeti csapás Damasi és Mesochori településen végezte a legnagyobb pusztítást. Legalább 100 épület, köztük több templom és iskola is megrongálódott. 11-en pedig megsérültek.

Larissza környékén százak töltötték a szabadban az éjszakát. Több helyen áramkimaradást észleltek és a telefon-összeköttetés is megszakadt.

A rengést Görögország-szerte, Albániában, Észak-Macedóniában, Koszovóban és Montenegróban is érezni lehetett.

A földmozgást több utórengés is követte, a legerősebb 5,2-es volt.

Görögország az afrikai- és az eurázsiai-lemez találkozási vonalánál helyezkedik el, így időnként kisebb-nagyobb földrengések sújtják a dél európai államot.

Legutóbb októberben rázta meg egy nagyobb 7,0-es erősségű mozgás Szamosz szigetét és Törökország Égei-tengeri partvidékét. A természeti csapást érezni lehetett Isztambulban, Kréta szigetén és Athénban is.

Több ezer épület dőlt romba, több százan sérültek meg.

Az egyik legpusztítóbb rengés 1999 szeptemberében történt Athén környékén. Akkor 143 ember halt meg, és több tízezer épület rongálódott meg.

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre több a nemi erőszak Svédországban

Az ellenzék szerint a szigorúbb büntetéseknek lenne visszatartó ereje, ezért a kereszténydemokraták új törvényjavaslatot terjesztettek be. Bugnyár Zoltán tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!