2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Erdőtüzek tombolnak Kaliforniában

Vasárnapra közel egy millió ember maradt áram nélkül a térségben.

  • Erdőtüzek tombolnak Kaliforniában

Az Egyesült Államok nyugati partján elterülő államban egyszerre 16 helyen pusztítanak tüzek. Az észak-kaliforniai San Francisco és a déli Los Angeles környékén a legsúlyosabb a helyzet. A kaliforniai kormányzó közölte, hogy minden rendelkezésre álló forrást felhasználnak a katasztrófa megfékezésére.

A tűzoltók azonban napok óta nagyobb eredmények nélkül küzdenek a lángokkal, mert azok az erős széllökések és a szárazság miatt csak egyre tovább terjednek

A kaliforniai erdővédelmi hivatal eddig 130 ezer embert szólított fel lakhelye elhagyására. A szolgáltató otthonok százezreiben kapcsolja le az áramot, nehogy az elöregedett berendezések újabb tüzeket okozzanak. Vasárnapra közel 1 millió ember maradhatott áram nélkül a térségben.

Szakemberek a következő napokban új tűzfészkek kialakulására is számítanak, miközben lángokban áll a híres kaliforniai bortermelő vidék egy része is.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!