2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Erdogan: Nem vonultak ki a kurdok

A török elnök szerint a kurd fegyveresek nem vonultak ki a szír határzónából. Recep Tayyip Erdogan azért akarja megtisztítani a szélsőségesektől a térséget, hogy 2 millió menekültet telepítsen vissza Törökországból a biztonsági övezetbe. Ellenkező esetben azzal fenyegetőzött, hogy megnyitja a határokat, és migránsok millióit szabadítja Európára.

  • Erdogan: Nem vonultak ki a kurdok

Kövekkel dobálták meg a kurdok Szíria északi részén járőröző katonákat. A dühös helyiek azt szeretnék, ha a fegyveresek kivonulnának az országból. A törökből és oroszokból álló egységek október vége óta felügyelik a rendet abban a biztonsági zónában, amelyből kiűzték a kurd milicistákat.

Ankara vállalta, hogy felhagy a szíriai harcokkal, ha a Népvédelmi Egységek elhagyják a török határtól délre fekvő térséget. A kis-ázsiai ország elnöke szerint azonban nem történt meg maradéktalanul a csapatkivonás. Recep Tayyip Erdogan a parlamentben számolt be a legfrissebb fejleményekről, miután több kisebb incidens is történt az övezetben.

"Megállapodást kötöttünk az Egyesült Államokkal és Oroszországgal. Amit ígértünk, annak eleget teszünk. De csak addig, amíg mások is betartják a fegyvernyugvási egyezményt. Tisztában vagyunk azzal, hogy a terroristák és a szélsőséges fegyverek közül sokan továbbra is azokban a régiókban bujkálnak, ahonnan ki kellett volna vonulniuk."

- közölte Recep Tayyip Erdogan török államfő.

 Ankara azért is akarja megtisztítani a radikálisoktól a határ menti 30 kilométeres sávot, hogy oda telepítse vissza Törökországból a szíriai menekültek egy részét.Három és fél millió migránsból 2 milliót szállítana vissza hazájába a kis-ázsiai állam. Ráadásul ezt minél előbb meg akarja kezdeni.

Ez az Európai Unió bizonyos tagállamai, köztük Magyarország szempontjából azért is fontos, mert jóval kevesebb bevándorló indulna el az öreg kontinens irányába. Recep Tayyip Erdogan korábban többször is azzal fenyegetőzött, ha a tervezet Brüsszel nyomása miatt kudarcot vall, megnyitja a határokat, és migránsok millióit szabadítja Európára.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!