2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Enyhén javult a járványhelyzet Ukrajnában, Szerbiában azonban gyorsan terjed a vírus

Valamelyest mérséklődött a koronavírus-járvány Ukrajnában, de az egészségügyi tárca szerint a helyzet továbbra is súlyos. Csehországból is kedvezőbb adatok érkeztek az elmúlt hetek mutatóihoz képest. Moldovában és Szerbiában azonban további szigorításokat vezetnek be a kór terjedése miatt.

  • Enyhén javult a járványhelyzet Ukrajnában, Szerbiában azonban gyorsan terjed a vírus

Önkéntesek segítik az önkormányzatok munkáját Ukrajna több településén. Elsősorban gyógyszert, élelmiszert és vizet szállítanak azoknak, akiknek ellátását nem tudják biztosítani sem a hozzátartozók, sem a hatóságok.

Ahol rokonok gondoskodnak szeretteikről, ott sok esetben az okoz problémát, hogy nem tudják megfelelő módon kezelni a betegeket.

"Az édesanyám fullad és sokat sír. Nem tudom, mit kellene tenni, mert nem vagyok egészségügyi szakember. Segítenék, mégsem tudok. Olvastam az egyik közösségi oldalon, hogy hozzá lehet jutni lélegeztetőgéphez, most azon fáradozok, hogy beszerezzek egyet"

- mondta egy nő.

Bár Kijev adatai szerint valamelyest mérséklődött a hétvégén a fertőzés terjedése, az egészségügyi miniszter szerint a helyzet még mindig feszült. A legtöbb új beteget továbbra is a fővárosban regisztrálják.

A tárcavezető közölte, a hatóságok rajtaütésszerűen tesznek látogatásokat az ország különböző kórházaiban, hogy személyesen mérjék fel az állapotokat. 

Ukrajnához képest még rosszabb a helyzet Moldovában, ahol ismét egészségügyi vészhelyzet lépett életbe, miután novemberben a naponta diagnosztizált új koronavírusos esetek száma tartósan 1000 fölé emelkedett.

Elmaradnak az országban a sportesemények, bezárnak a színházak, mozik, koncerttermek és elmaradnak a konferenciák is. Az éttermeknek pedig 22 órakor be kell zárniuk. 

Szerbia sem lélegezhet fel, miután eddig nem hoztak érdemi javulást a korlátozóintézkedések. Hétfőtől ismét virtuális oktatást vezettek be az általános iskolák felső osztályai, valamint a középiskolák számára. A kormány emellett a felsőoktatási intézményeknek is ugyanezt javasolta.

A kór terjedése miatt a vendéglátóhelyek és üzletek munkaidejének további rövidítését tervezik és szigorítanak a határátlépés szabályain is. 

Csehországból azonban kedvező hírek érkeztek. Vasárnap 1074 új fertőzést mutattak ki a szűrések, ami szeptember 20-a óta a legalacsonyabb napi esetszám. 

Csökkent a kórházban kezelt betegek és az áldozatok száma is. Ezért Prága úgy döntött, hogy bizonyos korlátozásokkal csütörtöktől kinyithatnak az üzletek és az éttermek.

Megszűnik az éjjeli kijárási tilalom is, de az arcmaszkokat biztosan hordani kell a december 12-ig elrendelt szükségállapot végéig.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!