2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Külföld

ENSZ-főtitkár: Veszélyes a kormányok tétlensége a klímaváltozás elleni harcban

A globális klímaváltozás elleni harc fokozására szólította fel kedden a világ államait az ENSZ-főtitkár, hozzátéve, hogy mélyül a szakadék a kormányok klímaváltozás elleni fellépése és a szakértők valamint az emberek elvárásai között.

  • ENSZ-főtitkár: Veszélyes a kormányok tétlensége a klímaváltozás elleni harcban

Az Ausztriában rendezett klímakonferencián elhangzott videóüzenetében António Guterres kiemelte, hogy minden halogatás drámai következményekkel jár. Felhívta a figyelmet arra, hogy jóllehet, az üvegházhatású gázok kibocsátását az évtized végére 45 százalékra kellene csökkenteni, az előrejelzések szerint a kibocsátás 14 százalékkal nőni fog.

A főtitkár leszögezte, hogy az ukrajnai háború a klímaváltozást is súlyosbítja, mert a világ vezető gazdaságai a harcok kirobbanását követően megduplázták a globális felmelegedésért leginkább felelős fosszilis tüzelőanyagok kitermelését. Az ilyen kitermelést célzó támogatások csak háborút, szennyezést és klímakatasztrófát okoznak - szögezte le.

A főtitkár felszólította az országokat, függetlenedjenek a szénenergiától 2040-ig - fejlett gazdaságok esetében 2030-at jelölte meg céldátumként -, és a fosszilis energiahordozók helyett térjenek át a megújuló energiára, amit "a 21. század béketervének" nevezett.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!