2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Külföld

ENSZ: a húsfogyasztás visszaszorítása segíthet csökkenteni egy világjárvány kockázatát

A húsfogyasztás visszaszorítása segíthet csökkenteni egy világjárvány kockázatát amellett, hogy hozzájárul a környezet megóvásához is - közölte szerdán az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP), a Chatham House londoni agytröszt új tanulmányának bejelentésével párhuzamosan.

  • ENSZ: a húsfogyasztás visszaszorítása segíthet csökkenteni egy világjárvány kockázatát

A szakemberek szerint ha az emberiség tovább pusztítja a bolygó ökoszisztémáit, akkor veszélybe kerül a világ élelmiszerellátása. Annak biztosítása érdekében, hogy a biológiai sokféleség hanyatlása ne gyorsuljon, muszáj elmozdulni a növényi alapú táplálkozás felé.

Több földterületnek kell védettséget biztosítani, és a mezőgazdasági gyakorlatoknak is környezetbarátabbá kell válniuk. Az elmúlt évtizedekben kialakított szántóföldek és legelők miatt ugyanis számos állat természetes élőhelye veszett oda.

"Az állatok milliárdjainak tenyésztése világszerte súlyosan károsítja a környezetet, a biológiai sokféleség hanyatlását okozza és olyan mértékű üvegházhatású gázkibocsátást eredményez, amely felgyorsítja a globális felmelegedést" - húzta alá Jane Goodall világhírű brit főemlőskutató az UNEP közleményében.

A londoni Királyi Külügyi Intézet - székháza után közkeletű nevén a Chatham House - friss jelentése szerint 1970 óta a világ elvesztette természetes ökoszisztémáinak felét és a vadon élő állatok átlagos populációmérete 68 százalékkal csökkent.

A szakemberek szerint ugyanakkor ha például világszerte visszaállítanák eredeti állapotukba azokat az erdőket, amelyeknek a helyén ma legelők terülnek el, akkor ezek az erdők 72 milliárd tonna szén-dioxidot tudnának elraktározni, ami a világ nagyjából hét évnyi károsanyag-kibocsátásával megegyező mennyiség.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!