2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Elvette asszisztense pénzét egy görög képviselő, mégsem függesztik fel

A görög néppárti EP-képviselő, az Új Demokrácia képviselőcsoportjának elnöke, Manolis Kefalogiannis ellen vizsgálat zajlik csalás miatt, ennek ellenére pártja elindítja az idei európai parlamenti választásokon. Az ügyet a képviselő korábbi asszisztense robbantotta ki, amikor elmondta, hogy fizetésének egy részét, összesen 127 000 eurót oda kellett adnia a politikusnak. Brüsszelben tombol a korrupció - jegyzi meg az Origo, felidézve a korábbi ügyeket, amikor a svéd liberális listavezetőt, Cecilia Wikströmöt le kellett venni a listáról, mert kiderült róla, hogy adócsalásban működött közre. Guy Verhofstadt, a brüsszeli liberális frakció (ALDE) első embere pedig eurómilliókat vett fel kétes cégektől, és a gazdasági válság közben is az ő érdekeiket képviselte, míg Elmar Brok német néppárti képviselő saját választóit lopta meg.

  • Elvette asszisztense pénzét egy görög képviselő, mégsem függesztik fel

Manolis Kefalogiannis korrupciógyanús ügyét jelenleg az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala vizsgálja.

Ennek ellenére

az Európai Parlament 2018. októberi ülésén leszavazta, hogy visszavonják a képviselő mentelmi jogát.

Az uniós témákban bennfentesnek számító New Europe azt írja, hogy a példátlan döntés nem véletlen. Kefalogiannis – aki így az ártatlanság vélelme mögé bújhat – ügye ugyanis egyáltalán nem egyedi.

Az asszisztensi vagy tanácsadói fizetések visszavétele bevett gyakorlatnak számít Brüsszelben.

Minden képviselő több mint 20 ezer eurót (6 és félmillió forintot) kap a stábjának finanszírozására.

A munkatársaknak a valódi fizetésüknél papíron többet adnak, ők pedig

 

a különbözetet visszajuttatják főnöküknek.

Ezért is akarják az EP-ben szőnyeg alá söpörni Kefalogiannis ügyét, ami főleg választási évben nagy károkat okozhatna, és rombolná az intézmény amúgy is megtépázott hitelét.

Ráadásul a görög Új Demokrácia már közölte, hogy

függetlenül a korrupciógyanús botránytól, indítják EP-listájukon Manolis Kefalogiannist.

Erre azért is szüksége lehet, mert így megmarad a mentelmi joga, a cinkosai pedig valószínűleg továbbra is védeni fogják.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!