2022. 05. 17. Kedd Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vetítő 11:00

Külföld

Elutasították a Köpcös néven ismert, volt mexikói drogbáró fellebbezését

Az illetékes New York-i fellebbviteli bíróság kedden elutasította a Köpcös (El Chapo) néven ismert mexikói Joaquín Guzmán, volt drogbáró fellebbezését.

Guzmán egyik védője a beadványban a többi között azzal érvelt, hogy a korábbi elmarasztaló ítélet nem tartható fenn az esküdtszék alapeljárás során szerinte elkövetett eljárási szabálytalanságai, illetve amiatt, ahogyan a 64 éves védencével bánnak a börtönben.

A törvényszék azonban elutasította az érvelést és ezzel a fellebbezést is. Guzmán jogászcsapata erre válaszul bejelentette, hogy a legmagasabb fokú amerikai bírósághoz készülnek fordulni.

Guzmánt 2016-ban tartóztatták le Mexikóban - ahol korábban kétszer is megszökött a börtönből - és rövid időn belül kiadták őt az amerikai hatóságoknak.

Az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb kábítószerperében a mexikói Sinaloa-kartell egykori vezetőjét tíz rendbeli bűncselekményben találták bűnösnek. A vádpontok között bűnszövetkezet létrehozása, összeesküvés pénzmosásra, kokain, heroin, marihuána és más kábítószerek nemzetközi terjesztése, tűzfegyverek használata szerepel.

Guzmánt 2019 júliusában életfogytig és további 30 évig tartó börtönbüntetésre ítélték. Jelenleg az egyik coloradói fegyházban tölti büntetését.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mozaik - Szelfimúzeum

Szelfimúzeum - különleges élmény a designfotózás szerelmeseinek. Juhász Milán Gangel Lillával, a múzeum tulajdonosával készített interjút.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: Szimbolikus jelentősége is van Mariupolnak

A stúdióban Gantner Barnabás külpolitikai szerkesztő, Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértője. Adásunkban kapcsoltuk Kiszelly Zoltánt, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatóját és Dunda György ungvári tudósítót. Műsorvezető: Szani Roland.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!