2019. augusztus 22.,
csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Eltemették a helikopter-balesetben elhunyt futballvezért

Hír TV

2018. november 4., vasárnap 07:26, frissítve: vasárnap 11:21

Egyperces gyászszünettel emlékeztek a Leszter City helikopter-balesetben elhunyt tulajdonosára és a többi áldozatra az angol labdarúgó-bajnokikon. Bangkokban közben eltemették a 60 éves milliárdost.

Volt aki thaiföldi zászlóval, mások saját készítésű transzparenssel emlékeztek a Leicester City tulajdonosára, Vichai Srivaddhanaprabhára. A vendégeknek ez volt az első mérkőzése azóta, hogy lezuhant a klub luxushelikoptere. A balesetben mindenki életét vesztette aki a fedélzeten volt, köztük a Leicester thai tulajdonosa is. A cardiffi találkozó gyászszünettel kezdődött, amelyhez a vendégegyüttes összes játékosa felsorakozott – volt aki könnyeivel küszködött. A mérkőzést végül a Leicester 1-0-ra nyerte.

A thaiföldi fővárosban szombaton tartották a temetést. A buddhista szertartáson részt vett a thai király és családja, valamint az ázsiai ország kormányának több képviselője is. A temetésen csak a családtagok és a meghívott prominens személyek vettek részt.

A Leicesterben csak főnökként emlegetett tulaj történelmet írt az angol kiscsapattal – mindössze 6 évvel azután, hogy King Power csoport megvette a Leicestert, megnyerték a világ egyik legjobb bajnokságát és a klub így a Bajnokok Ligájában szerepelhetett. Vichai Srivaddhanaprabha 60 évet élt.