2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Először maradt 700 alatt az egy napon regisztrált halálesetek száma Olaszországban

Csökkent az egy nap alatt regisztrált új halálesetek száma Olaszországban, az elmúlt 24 órában 681 ember vesztette életét a koronavírus-járvány következtében. A fertőzések számát tekintve már Spanyolország a ragály új európai gócpontja, ahol a diagnosztizált esetek száma közelít a 130 ezerhez. Eközben Franciaországban harmadik napja regisztráltak több mint ezer halálesetet egy nap alatt.

  • Először maradt 700 alatt az egy napon regisztrált halálesetek száma Olaszországban

Európában Franciaország a negyedik legfertőzöttebb állam Németország, Olaszország és Spanyolország után. Az elmúlt napokban minden alkalommal ezer felett volt a napi halálozási ráta és közelít a 100 ezerhez a megbetegedések száma.

Franciaország mellett az Ibériai-félszigeten is gyorsan terjed a vírus. Most már Spanyolország a járvány új európai gócpontja. Madrid tájékoztatása szerint csaknem 130 ezren fertőződtek meg és 12 ezer felett van a halottak száma. A drasztikus adatok miatt a kormány további szigorítások bevezetését sürgeti.

Olaszországban a hónap eleje csökken az egy nap alatt regisztrált új halálesetek száma. Az eddigi 700-800-ról szombaton először lett 700-nál kevesebb a dél-európai államban a halottak száma. A veszélyhelyzet ugyanakkor nem múlt el, Róma elhúzódó járvánnyal kalkulál.

Az északi régiókban továbbra is konvojokban szállítják el a holttesteket, és a helyiek már nem csak szájmaszk, hanem koporsók után könyörögnek. Országszerte több mint 15 ezren haltak meg, és közelít a 130 ezerhez a megbetegedések száma.

A koronavírus-járvány az Egyesült Királyságban is több száz halottat követel naponta. A szigetországban majd' 5 ezren vesztették életüket és több mint 40 ezer fertőzöttet tartanak számon.

A Covid-19 nevű kór nem válogat, a miniszterelnök után Boris Johnson várandós élettársa is megbetegedett. Sajtóhírek szerint ugyanakkor a 32 éves Carrie Symonds már jobban van.

További érdekesség Nagy-Britanniából, hogy az elmúlt napokban szélsőségesek több mobiltelefon-adótornyot gyújtottak fel. Az incidensek hátterében az állhat, hogy egyesek szerint az építmények terjesztik a koronavírust. Szakértők szerint azonban kizárt, hogy távirányítással részecskéket lehet fecskendezni a levegőbe az 5G-tornyokból.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!