2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Eljárás indul a magyar gyermekvédelmi törvény miatt

Az Európai Bizottság kezdeményezésre eljárás indul Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt. A hazai LMBTQ-szervezetek szerint ez az eljárás az Európai Unió eddigi legnagyobb emberi jogi pere lesz, amelyhez további uniós tagállamok csatlakozását is várják.

  • Eljárás indul a magyar gyermekvédelmi törvény miatt

Brüsszel és az LMBTQ-szervezetek célkeresztjében a magyar gyermekvédelmi törvény.

A Magyar Nemzet arról ír: a hazai LMBTQ-szervezetek szerint ez az eljárás az Európai Unió eddigi legnagyobb emberi jogi pere lesz, amelyhez a további uniós tagállamok csatlakozását is várják.

A magyar törvény elleni fellépést a Forbidden Colours mellett a Háttér Társaság, a Budapest Pride, valamint a Reclaim Europe is támogatja.

Bejegyzésük szerint azt akarják megmutatni Orbán Viktor kormányának, hogy az unió polgárai megvetik LMBTQ-ellenes retorikát és törvényt.

Orbán Viktor mintegy két éve jelentette be, hogy népszavazást indítanak a gyermekvédelmi törvényről. A miniszterelnök hangsúlyozta:

a gyermekek jövője a tét, így ebben a kérdésben nem engedhet a magyar kormány.

Az LMBTQ-szervezetek a baloldali pártokkal karöltve már a kezdetektől hangoltak a gyermekvédelmi törvény ellen. A Soros-féle szervezetek petícióban szólították fel Áder János akkori köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a szerintük Oroszországról másolt LMBTQ-ellenes törvényt.

Ezt követően tüntetést szervezetek a Kossuth térre, majd az országos népszavazást próbálták ellehetetleníteni.

Végül minden akadály elhárult a gyermekvédelmi referendum megtartása előtt.

És 2022 április 3-án a magyarok döntöttek.

3 millió magyar voksolt a gyermekek törvényben rögzített védelme mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!