2024. 10. 15. Kedd Teréz napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Elindult az első hajó Lampedusáról, amely Albániába szállítja az illegális bevándorlókat + videó

Elindult az első migránsokat szállító hajó Lampedusáról Albániába. Az illegális bevándorlókat az ottani befogadótáborokban helyezik el. Itt döntik el, hogy jogosultak-e menedékre vagy sem. Ha kiderül, hogy nem, akkor visszaviszik őket hazájukba. Az új intézkedés célja, hogy a migránsok az elbírálási időszakban se léphessenek az unió területére.

  • Elindult az első hajó Lampedusáról, amely Albániába szállítja az illegális bevándorlókat + videó

Elindult az első hajó Lampedusáról, amely Albániába szállítja az illegális bevándorlókat. A frissen nyitott táborokba olyan jó egészségnek örvendő és biztonságos országból származó személyek visznek majd elsőként, akiket nagy valószínűséggel nem illet meg menedékjog. Így őket végül visszaszállítják majd hazájukba. Az olasz kormány intézkedésének az a célja, hogy csökkentse az Európai unióra nehezedő illegális migrációs nyomást.

„Mindenképpen el kell kerülnünk azt, hogy elhitessük az indulókkal, hogy Olaszországba könnyű bejutni. Az üzenetnek annak kell lennie, hogy ide nem jöhetsz be, és ha véletlenül mégis bejutottál, akkor ki fogunk utasítani. Amint ez az üzenet átmegy, az indulások csökkenni fognak.” -mondta a Liga szenátora.

A migránsközpontokat azonban az olasz baloldal koncentrációs tábornak nevezte. Véleményük szerint a kormánynak az egészségügyre kellett volna költenie a tábor létrehozásához szükséges összeget. A Hír TV által megkérdezett baloldali képviselő szerint az Európai Unióban nincs olyan belpolitika, amely lehetővé tenné az Olaszországba érkező migránsok hatékony elosztását.

„Az a megoldás, hogy Albániába küldjük őket, egyértelműen kudarcot fog vallani.Megépítettük ezt a börtönt Albániában, ahol rabságban tartjuk az embereket. Ennek még alkotmányos szempontból sincs értelme.” -mondta a baloldali képviselő.

A legnagyobb kormánypárt azonban úgy látja, hogy ez egy, a jó megoldások közül. A rendelkezés szerint ugyanis a bevándorlók legfeljebb négy héten keresztül tartózkodhatnak a központban. Ha kiderül, hogy nem jogosultak védelemre visszaküldik őket anélkül, hogy beléptek volna az unió területére.

„Úgy gondoljuk, hogy az illegális bevándorlás széleskörű probléma egész Európában. Tehát közösen kell kezelni. Sikerült felállítani azokat a struktúrákat, ahol befogadjuk az érkezőket, emberségesen. Ott mérlegeljük, hogy egyesek speciális szükségletek miatt Európában maradjanak, másokat pedig visszaküldünk a származási országukba.” -mondta a legnagyobb kormánypárt képviselője.

Az olasz modell iránt máris több európai ország érdeklődik. Legutóbb az újonnan megválasztott brit munkáspárti miniszterelnök, Keir Starmer is egyeztetett Girogia Melonival a kérdésben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!