2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Élete minden percében be lesz zárva

2015. június 29., hétfő 10:25, frissítve: hétfő 10:35

Elfogták a New York államban megszökött másik fegyencet. A 35 éves férfit 3 heti hajsza után sikerült élve kézre keríteni. David Sweat-re a kanadai határ közelében bukkantak rá a rendőrök, lövöldözés kezdődött, amiben megsebesült és őrizetbe vették. Társát még pénteken lőtték le a kanadai határ közelében.

Véget ért a többhetes hajsza: elfogták azt a fegyencet, aki társával június elején megszökött egy szigorúan őrzött börtönből, New York államban. David Sweatre a kanadai határ közelében bukkantak rá a rendőrök, lövöldözés kezdődött, amiben megsebesült és őrizetbe vették. „Amikor átszaladt a mezőn szembesültünk vele, hogy Sweat eljuthat egy fasorig és onnan akár el is tűnhet, a kollégám két lövést adott le szolgálati fegyverével és kétszer eltalálta Sweat-et a testén” – mondta Joseph D'amico, a New York állami rendőrség rendőrfőnöke.

A meglőtt rabot azonnal kórházba szállították, állapota válságos. „A pácienst a sürgősségi osztályon vizsgálták meg, aztán átvitték arra a klinikai osztályra, ahol a kezelését elvégezhetjük” – mondta a kórház igazgatója.

Sweat és társa, Richard Matt június 6-án szökött meg a dannemorai börtönből. A két rab lyukat fúrt cellájuk hátsó falán, majd a csatornarendszeren  keresztül jutott ki a szabadba. A hatóságok több ezer rendőrrel keresték őket az államban, Sweat-et a börtöntől alig több mint 40 kilométerre találták meg. „A fiam tudja, ha idejön, kidobtam volna és ráhívom a rendőrséget, hogy vigyék innen a börtönbe. Én ilyen vagyok, mindig ezt csináltam, amikor rossz volt” – mondta a szökevény anyja.


A most elfogott szökött rab társát még pénteken lőtték agyon, miután nem adta meg magát. Sweat-et rendőrgyilkosság miatt ítélték életfogytiglanra. Szigorú büntetésre számíthat. „Nincs több kiemelt részleg, nincs több munka a szabóságban. Gyakorlatilag egész életében 24 órán át, heti hét napon keresztül be lesz zárva” – mondta a Clinton megyei államügyész.

Közben New Yorkban többen klubokban ünnepelték, hogy elfogták a szökött gyilkost.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!