2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Külföld

Élelmezésbiztonsági kérdésekről tárgyal Olaf Scholz német kancellár afrikai körútján

Élelmezésbiztonsági kérdésekről tárgyal Olaf Scholz német kancellár hivatalba lépése óta első afrikai körútján.

Scholz vasárnap indult Szenegált, Nigert és Dél-Afrikát is magában foglaló háromnapos körútjára, amelynek egyik kiemelt témája lesz az ukrajnai háború gabonaexportra gyakorolt hatása, ami különösen Kelet-Afrika országaiban súlyosbítja az élelmezési válságot.

    Rüdiger von Fritsch, Németország volt moszkvai nagykövete ezzel összefüggésben a Der Tagesspiegel című berlini lapnak vasárnap azt mondta, hogy szándékosan akar éhínséget előidézni a Közel-Keleten és Afrikában Vlagyimir Putyin orosz elnök, s migránsáradattal akarja destabilizálni Európát.

    Számos afrikai ország azonban eddig nem ítélte el egyértelműen az orosz hadműveletet Ukrajnában.

    Mindemellett Scholz afrikai körútján a klímaváltozás, a járványok elleni küzdelem, és a helyi demokráciák erősítése is terítékre kerül.

    Szenegál az Afrikai Unió soros elnöke és meghívást kapott a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-csoport június végén Németországban megrendezendő tanácskozására.

    Niger jelentőségét az adja, hogy a német kormány "a stabilitás horgonyaként" tekint az országra a forrongó Száhel-övezetben, amelyet évek óta különböző iszlamista csoportok tartanak rettegésben. Dél-Afrika pedig kulcsfontosságú partnernek számít Németország számára szoros gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre több a nemi erőszak Svédországban

Az ellenzék szerint a szigorúbb büntetéseknek lenne visszatartó ereje, ezért a kereszténydemokraták új törvényjavaslatot terjesztettek be. Bugnyár Zoltán tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!