2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Élelmezésbiztonsági kérdésekről tárgyal Olaf Scholz német kancellár afrikai körútján

Élelmezésbiztonsági kérdésekről tárgyal Olaf Scholz német kancellár hivatalba lépése óta első afrikai körútján.

  • Élelmezésbiztonsági kérdésekről tárgyal Olaf Scholz német kancellár afrikai körútján

Scholz vasárnap indult Szenegált, Nigert és Dél-Afrikát is magában foglaló háromnapos körútjára, amelynek egyik kiemelt témája lesz az ukrajnai háború gabonaexportra gyakorolt hatása, ami különösen Kelet-Afrika országaiban súlyosbítja az élelmezési válságot.

    Rüdiger von Fritsch, Németország volt moszkvai nagykövete ezzel összefüggésben a Der Tagesspiegel című berlini lapnak vasárnap azt mondta, hogy szándékosan akar éhínséget előidézni a Közel-Keleten és Afrikában Vlagyimir Putyin orosz elnök, s migránsáradattal akarja destabilizálni Európát.

    Számos afrikai ország azonban eddig nem ítélte el egyértelműen az orosz hadműveletet Ukrajnában.

    Mindemellett Scholz afrikai körútján a klímaváltozás, a járványok elleni küzdelem, és a helyi demokráciák erősítése is terítékre kerül.

    Szenegál az Afrikai Unió soros elnöke és meghívást kapott a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-csoport június végén Németországban megrendezendő tanácskozására.

    Niger jelentőségét az adja, hogy a német kormány "a stabilitás horgonyaként" tekint az országra a forrongó Száhel-övezetben, amelyet évek óta különböző iszlamista csoportok tartanak rettegésben. Dél-Afrika pedig kulcsfontosságú partnernek számít Németország számára szoros gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!