2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Elbúcsúztatták a halálos balesetet szenvedett hokisokat

Hír TV

2018. április 9., hétfő 11:33, frissítve: hétfő 13:15

Gyászszertartásra gyűltek össze a helyiek a Humboldt Broncos jégkorongcsarnokában, virágokkal és az elhunytak fotóival. A klub junior csapatának múlt pénteki buszbalesetében 15-en vesztették életüket: tizenegy fiatal játékos és az edzői stáb négy tagja.

A tragédia hírére egész Kanada egy emberként fejezte ki a támogatását a Broncosnak, és a csapatnak otthont adó városnak.

„Az emberek e-maileket, SMS-eket küldenek, telefonon hívnak. Ismeretlenek. Jön egy üzenet, és mellette csak egy telefonszám meg egy irányítószám, azt sem tudom, honnan, és azt írják benne, hogy veletek vagyunk, mögöttetek állunk, itt egy vers, egy dal, egy üzenet. Mi ezt nagyra értékeljük, és nagyon hálásak vagyunk érte” – mondta Rob Muench polgármester az eseményen.

A tragédia miatt a hokiklub jövője is kétségessé vált, de a kanadai jégkorongos közösség ebben is a Broncos segítségére sietett.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megmaradjon a Humboldt Broncos. És hatalmas támogatást kapunk, anyagi támogatás formájában is – ezt mindenekelőtt az elhunytak családjához irányítjuk” – ígérte Kevin Garinger, a Humboldt Broncos elnöke.

Humboldt kisvárosában mindössze hatezren laknak, de a hokisok búcsúztatására ennél sokkal többen érkeztek Kanada más részeiből is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!