2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Csinibaba 20:05

Külföld

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.

  • Ekkora árra senki sem számított + videó

Irán délkeleti régiójában a heves esőzések miatt hirtelen áradások alakultak ki, amelyek nem csak mezőgazdasági területeket érintenek, de veszélyeztetik az infrastruktúrát is.

A napokban tapasztalható felhőszakadások miatt több ezren voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.

Több arab országban is hasonló a helyzet. Dubajban és a szomszédos emirátusokban a héten óriási mennyiségű eső zúdult. Bár a hatóságok pár nappal a katasztrófa előtt figyelmeztették az embereket, ekkora árra senki sem számított. Egy óra alatt egy évnyi csapadék hullott a területre.

Oroszországban is küzdenek az árral. A katasztrófa által leginkább sújtott oremburgi régióban több, mint 15 ezer lakóházat és 26 hidat öntött el a víz. Egy ideig szünetelt az áram- és a gázellátás is. Összesen 10 ezer négyzetkilométernyi területen kellett fertőtleníteni.

Az Ural ugyan már apad, a Szakmara azonban áradni kezdett és tucatnyi települést fenyeget az árvíz Orenburg megyében. Az orosz elnök folyamatosan tartja a kapcsolatot az elárasztott megyék kormányzóival, a víz elvonulása után pedig széleskörű tanácskozást tervez a régiók vezetőivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!