2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Külföld

Egyszerre romlik és javul a járványhelyzet Európában

Ismét kijárási korlátozások lépnek életbe a portugál fővárosban és környékén, miután újra megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma. António Costa miniszterelnök bejelentése szerint július 1-jétől két hétig megint csak azok hagyhatják majd el a lakóhelyüket, akik munkába járnak, bevásárolni vagy orvoshoz mennek. Olaszországban hullámzó ütem jellemzi a koronavírus okozta járványt, naponta kevesebb mint 300-an kapják el a vírust. Törökországban enyhe csökkenést mutatnak az adatok, de továbbra is napi 1400 felett jár az új fertőzések száma. Világszerte közelít a 9,6 millióhoz a fertőzöttek száma.

  • Egyszerre romlik és javul a járványhelyzet Európában

Portugáliában július 1-jétől két hétig megint csak azok hagyhatják majd el a lakóhelyüket, akik munkába, bevásárolni vagy orvoshoz mennek.

Emellett tilos lesz ötnél több embernek gyülekeznie.

Lisszabon központja azonban nincs az érintett negyedek között.

Az országban és a lisszaboni agglomerációban jelenleg is érvényben lévő korlátozások mellett további intézkedésekre kívánom felhívni a figyelmet. Három körzetben érvényes a kötelező otthon maradás, vagyis csak kivételes esetekben lehet kimenni az utcára

- magyarázta a portugál kormányfő.

Folyamatosan nyit Franciaország

Franciaország közben folyamatosan nyit. A március 31-én bezárt párizsi Orly repülőtér mostantól újra várja az utasokat. A francia főváros másik légikikötőjéhez a Charles de Gaulle termináljaihoz hasonlóan hőkamerákkal ellenőriznek mindenkit, emellett kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése.

Nincs nagy változás azzal, hogy maszkot kell hordani, mert minden nap szükség van rá. Jó célt szolgál, de remélem, hogy idővel eltűnik, de addig is annál jobb, minél hatékonyabban küzdünk a vírus ellen - mondta ez az éppen Portugáliába utazó francia turista.

Az óvatos nyitás ellenére továbbra is nagy bajban van a francia nemzeti légitársaság. Az Air France és holland szövetségese, hatalmas összegű mentőövet kapott. A francia kormány 7, a holland pedig 3,4 milliárd eurós kölcsönt folyósított.

A hadsereg egységeit is kivezényelték Nápoly mellett

Olaszországban is az államnak kellett beavatkoznia. Egy Nápoly melletti faluba a hadsereg egységeit vezényelték ki, miután megugrott a fertőzöttek száma. A katonák feladata az, hogy ellenőrizzék a szigorú karantén betartását Mondragonéban. A faluban több emeletes házat zártak el a külvilágtól, miután 49 lakó elkapta a koronavírust. Az új betegek többsége bolgár mezőgazdasági vendégmunkás.

Olaszországban hullámzó ütem jellemzi a koronavírus okozta járványt, naponta kevesebb mint 300-an kapják el a vírust, de az újabb gócpontok kialakulásának veszélyére a Nápoly melletti eset is figyelmeztet.

 

Hír TV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!