2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Egyre többször bántalmazzák az egészségügyi dolgozókat Olaszországban

Évente 2000 esetben követnek el erőszakot az egészségügyben dolgozók ellen Olaszországban. Az estek felében azonban a bíró felmenti a bűnelkövetőket. Legutóbb Pisában ölt meg egy pszichiátert a páciense. Az orvost a kórház udvarán verte agyon egy bottal. Az erőszakos esetek miatt egyre több kórházban alkalmaznak biztonsági őrt.

  • Egyre többször bántalmazzák az egészségügyi dolgozókat Olaszországban

Nem az erőszakra - áll ezen a kórházi molinón. A figyelemfelhívó plakátok mellett egyre több egészségügyi intézményben alkalmaznak biztonsági őrt. A dolgozók elleni erőszakos esetek száma azonban ennek ellenére sem csökken Olaszországban.

A legtöbbször a kórházak sürgősségi osztályain, a kórtermekben, a járóbeteg ellátó intézményekben és a pszichiátriákon támadják meg az ott dolgozókat. Ezt a neve elhallgatását kérő ápolót épp a napokban verte meg egy páciense. Az erőszaktevőt azonban nem mer feljelenteni, mert félti a családját.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!