2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Egyre több határ nyílik meg Európa szerte

Fokozatosan enyhítenek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében meghozott intézkedéseken Európa-szerte. Május 29-től feloldják a korlátozásokat a horvát-magyar határon. Június 3-án Olaszország is megnyitja határait az uniós állampolgárok előtt. Június közepén pedig Görögország is fogadja a turistákat.

  • Egyre több határ nyílik meg Európa szerte

Nem kell idén a zsúfolt strandoktól tartania azoknak, akik ebbe az olasz üdülőközpontba tervezik a nyaralásukat. Ugyanis a koronavírus miatt nem csak a napozóágyakat tették egymástól messze, még a röplabdapályát is lezárták.

Sok mindent kellett tennünk annak érdekében, hogy újranyithassunk. Fertőtlenítettük az éttermeket, raktárakat, teraszokat. Sok ügyfelünk szeretett sportolni itt, de az összes tenisz és röplabdapályát le kellett zárnunk. A napernyők, és az éttermi asztalok felét elraktuk, így tettük lehetővé az egymás közti távolságtartást

- mondta az üdülőközpont tulajdonosa.

Az olasz miniszterelnök bejelentette, hogy június 3-tól megnyitják az ország külső határait az EU-tagállamaiból érkezők előtt. Giuseppe Conte azonban felhívta a helyiek figyelmét arra, hogy mivel várhatóan kevesebb külföldi turista fog érkezni, töltsék az idei nyári szabadságukat hazájukban, mivel így hozzájárulhatnak a gazdaság fellendítéséhez.

Görögországban június 15-én kezdődik a turistaszezon és sem teszt, sem kötelező karantén nem terheli majd az országba érkező üdülőket. Az első turistákat azokból az országokból várják, ahol jobbak a járványügyi helyzet mutatói.

A szezon június 15-én kezdődik, amikor a szállodák kinyitnak. És július 1-től fokozatosan megkezdődik a közvetlen nemzetközi járatok érkezése is

- jelentette be a görög miniszterelnök, aki hozzátette, hogy gazdaság- és turizmusélénkítő csomagjuk részeként csökkentik a menetjegyek, a kávé és az alkoholt nem tartalmazó italok adóját is.

Horvátország még nem hirdette ki hivatalosan a a koronavírus-járvány végét, azonban az enyhülés miatt a kormány fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot. Az idegenforgalmi miniszter bejelentette: május 29-től Horvátország megnyitja közös határait Szlovákiával, Csehországgal, Ausztriával és Magyarországgal is.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!