2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Csodálattal és hálával

Következik:

Radar ráadás 04:00

Külföld

Egyre több a muszlim elítélt az olasz börtönökben

Fokozódik az iszlamizációs veszély az olasz börtönökben. Jelenleg ötszáz olyan muzulmán elítélt van, akit megfigyelnek, közülük ötven ül nemzetközi terrorizmusért. Egyiküket épp egy hete engedték és utasították ki Olaszországból, aki a Charlie Hebdo elleni mészérlás egyik elkövetője. De a berlini merénylő is egy olasz börtönben tölti a büntetését.

  • Egyre több a muszlim elítélt az olasz börtönökben

Jelenleg 15 ezer muzulmán elítélt tölti büntetését az olasz börtönökben. Közülük 500-nál áll fenn a radikalizálódás erős veszélye, de szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a már integrálódott személyek sem veszélytelenek. Ezért is szorgalmazza az olasz kormány a kiutasításukat. Ugyanakkor ezeket baloldali bírók sorra megvétózzák meg.

A jobboldal azonban továbbra is azon dolgozik, hogy megoldást találjon az egyre erősödő migrációra és arra, hogy az illegális bevándorlással érkező terroristákat kiszűrjék.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egy közös, európai tengeri blokádot kér az Uniótól, amely a mediterrán térségben állítaná meg az illegálisan érkezőket, még a Földközi-tengeren. Az olasz külügyminiszter pedig a napokban irt alá egyezményt Tunéziával, amelyben 4000 legális munkavállaló fogadásában egyeztek meg.

"Az afrikai országokkal egy szélesebb együttműködésre van szükség, amely keretében befektetésekre, legális munkavállalók helyi képzésére gondolok. Segítenünk kell őket a problémáik megoldásban, ami nekünk is segít majd" - mondta az olasz kormányfő.

Európa július végén írt alá legutóbb memorandumot Tunéziával, ám az összeget a tunéziai elnök visszautalta, mert nem a megbeszéltek szerinti támogatás érkezett.

"Európa valószínűleg ígéretet tett bizonyos beavatkozásokra, amelyek nem történtek meg, amelyek arányai megváltoztak, az ígért összegek pedig kisebbek lettek. Joggal van némi elégedetlenség"

- mondta Marco Osnato, a legnagyobb kormánypárt képviselője.

Közben az olasz börtönökben továbbra is megfigyelik a muszlim fogvatartottakat, akik között közel 100 imám is van. A rabok között egyre többen mutatnak iszlám radikalizálódásra jellemző viselkedést: például iszlám támadásokat dicsőítenek, nyíltan gyűlöletet mutatnak a Nyugat iránt, vagy mártírságra buzdítják társaikat.

Nyitókép: Arab News - illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!